12 lucruri inedite despre oraşul Ocnele Mari

 1. Ocnele Mari este singurul oraş dacic din România conservat foarte bine, chiar şi după 2000 de ani, la nivel de străzi, case, săgeţi şi tarabostes-ul de la primărie.
 2. În Ocnele Mari, primarul este respectat chiar şi de animalele din curtea omului. Chiar şi porcii îl salută, însă cu glas subţire. Ştii cum se spune: “dai/tai o fudulie pentru un vot”.
 3. În Ocnele Mari există 2 ştranduri unde se poate bea Brifcor, Frucadă şi bere Gambrinus, chiar dacă firmele respective nu mai există.
 4. Interviurile cu primarul Mihai Pătru sunt spectaculoase – pot fi folosite la gagurile de la “Românii au talent”. Domină prepoziţiile, conjuncţiile şi interjecţiile.
 5. În Ocnele Mari s-au înregistrat 3 catastrofe în ultimii 20 de ani: în 2001, în 2009 şi pe 5 iunie 2016.
 6. Este singurul oraş despre care ştii unde începe (lângă Râmnicu Vâlcea), dar nu ai idee unde se termină.
 7. Este singurul oraş din România unde poate fi înfiinţat un Serviciu de Cărţi de Identitate pentru maidanezi. Fiecare cetăţean ar putea, astfel, ţine o evidenţă sau registru cu patrupedul care l-a muşcat şi de câte ori.
 8. Are singurul primar care se bâlbâie când tace şi care are talentul de a pune virgulă între subiect şi predicat atunci când vorbeşte.
 9. Este singurul oraş din România unde nu americanii sunt/au fost cei aşteptaţi, ci chinezii. Pardon, aici rivalizează cu Govora.
 10. Este singurul oraş unde a doua legătură cu Râmnicu Vâlcea se va face mai repede prin subteran, decât rutier, pe strada Buda.
 11.  Şi asta e chiar pe bune, este singurul oraş din judeţ care are mai multe cartiere din case pe raza Râmnicului şi a Mihăeştiului.
 12. Şi este singurul oraş unde, dacă îi spui primarului de futurologie în turism, crede că i-ai înjurat ceasul.

de Mihai al Pătru-lea

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *