11 persoane acuzate de corpuţie în fotbal, în Estonia

Justiţia din Estonia a pus sub acuzare 11 persoane în legătură cu trucarea unor meciuri de fotbal disputate în 2011 şi 2012, anunţă Reuters, citată de AGERPRES.
Acuzaţiile se referă la 12 jocuri din întrecerea internă, trei din Europa League, unul din campionatul Lituaniei şi unul din cel al Irlandei. Cei 11 bărbaţi au contactat fotbalişti din Estonia, Lituania şi Ucraina, care erau dispuşi să aranjeze meciuri în schimbul banilor. Justiţia presupune că acuzaţii au câştigat 108.000 euro de pe urma acestei înşelătorii.
Săptămâna trecută, doi bărbaţi au fost puşi sub acuzare în Marea Britanie în cadrul unei anchete despre meciurile trucate din eşaloanele inferioare ale fotbalului englez.
În acest an, ancheta realizată de Oficiului european de poliţie, Europol, şi de procurori din diverse ţări a identificat în jur de 680 de meciuri de fotbal suspectate că au fost trucate, incluzând partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale şi Campionatului European. Responsabilă de trucarea acestor meciuri a fost o organizaţie criminală cu sediul la Singapore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *