100 de morţi sâmbătă seara într-un naufragiu pe Mediterana

Un nou naufragiu în nordul coastelor libiene s-ar fi soldat cu peste o sută de dispăruți, potrivit relatărilor a patru persoane salvate, în timp ce au fost recuperate din apele Mării Mediterane opt corpuri ale unor migranți morți, a făcut cunoscut sâmbătă garda de coastă italiană, citată de AFP

“La ora actuală, putem informa că au fost recuperate corpurile a opt persoane moarte. Alte patru persoane au fost salvate, afirmând că, în total, 107 migranți se aflau la bordul ambarcațiunii”, a declarat serviciul de presă al gărzii de coastă italiene care coordonează operațiunile de salvare din Mediterana.

Aceste operațiuni continuau și după lăsarea întunericului, în pofida condițiilor meteorologice nefavorabile și mării agitate, potrivit aceleiași surse.

O navă militară franceză care efectua misiuni de patrulare în cadrul dispozitivului Frontex, agenția europeană de control al frontierelor externe, i-a recuperat pe supraviețuitori, în timp ce două vase comerciale au fost rerutate spre zona naufragiului, la vreo 50 de kilometri nord de coastele libiene.

Un avion al Frontex și un elicopter al marinei militare italiene participau, de asemenea, la operațiunile de salvare.

Vineri, 550 de persoane au fost salvate în mai multe operațiuni în Mediterana și au fost recuperate corpurile a două victime, a anunțat garda de coastă italiană.

Iarna nu a pus capăt tentativelor migranților de a traversa Marea Mediterană, spre deosebire de anii precedenți, încetinind numai ritmul plecărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *