10 roboţi industriali în producţie la Fabrica din Râmnicu Vâlcea a lui Ionuţ Budişteanu

Compania Hyundai România a oferit un grant de 10 000 de euro lui Ionuţ Budişteanu pentru fabrica de roboţi industriali, după ce statul român s-a dovedit complet neserios.

„Am pornit dintr-un garaj și acum asamblăm următorii roboți industriali VisionBot www.visionbot.net, pentru a onora următoarele comenzi pe plan internațional. Acum avem, în linia de producţie, circa 10 roboţi în stagii diferite.

M-am zbătut și am construit totul de la zero, cu propriile mele fonduri; ba, mai mult, am fost chiar țepuit de către statul român, atunci când am vrut să accesez niște fonduri europene pentru a crea mai multe locuri de muncă și a accelera firma. Şi, din acest motiv, de bună voie, am semnat ieșirea mea din programul inutil de finanțare.

Pe parcursul drumului, Hyundai România mi-a oferit un grant de 10 mii de euro pentru a dezvolta mai repede produsul și a-l scoate pe piață.


Să vedem unde merge drumul mai departe!

Trăim într-o lume nouă, plină de tehnologii şi trebuie să ne adaptăm la cerinţele lumii pentru a progresa. Toţi trebuie să facem câte ceva practic pentru ţara noastră”, spune Ionuţ Budişteanu, cel care a deschis la Râmnic această fabrică. O fabrică ce l-a propulsat direct în Topul Forbes.

Ce mai e de spus? Că Ionuţ vrea ca, în anul 2016, să exporte din România, adică din Râmnicu Vâlcea, cât mai mulţi roboţi industriali? Noi dorim să reuşească. Şi are toate ingredientele necesare pentru ca, peste 8 ani, când Ionuţ Budişteanu va împlini 30 de ani, să vorbim despre cel mai tânăr antreprenor bogat din România care a dezvoltat un imperiu tehnologic.

Ionuţ are un brand, are un creier, are căldură, are ambiţie, are patriotism local, e un tip de gaşcă şi e un om frumos. Ce compozit mai bun ar putea fi decât ceea ce am enunţat mai sus?! Budişteanu a înţeles care este rostul lui aici, la Râmnicu Vâlcea, iar ceea ce face el acum va aduce o notă distinctă acestui oraş, în care s-a vorbit prea mult despre greviştii Oltchim, despre afacerile CET şi despre alte mânării politico-economico-administrative.

Vâlcea se schimbă, chiar dacă unora nu le place asta, chiar dacă avem încă un conservatorism al naibii de încremenit într-un oportunism arhaic!

Deci a venit timpul profesioniştilor din fiecare domeniu. Ionuţ Budişteanu, de fapt, a arătat drumul şi direcţia.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *