10 curiozități despre fenomenul pariurilor sportive pe care probabil nu le știai…

Pariurile sportive au devenit un adevărat fenomen, mai ales după trecerea în online. Fiecare operator are un regulament propriu, pe care nu toți jucătorii sunt curioși să îl cunoască. De exemplu, mulți nu știu ce se întâmplă în caz de meci amânat Superbet.

Dar sunt multe lucruri legate de pariuri mai puțin cunoscute, precum următoarele 10:

1. Baseballul reprezintă cea mai mare provocare

Baseballul este considerat a fi unul dintre cele mai dificile sporturi pe care se poate paria. Este un sport destul de greu de înțeles pentru europeni și este în mare măsură aleatoriu. Nu poți ști niciodată cu siguranță care echipă va câștiga. O serie de victorii poate fi întreruptă oricând de o înfrângere, iar echipele cu șansa a doua se impun în baseball mai mult decât în alte discipline.

2. Counter-Strike este cel mai popular dintre sporturilor electronice

Deși foarte mulți amatori de gaming joacă Dota sau League of Legends, Counter-Strike este cel mai popular sport electronic când vine vorba de pariurile sportive. Aproape jumătate dintre bilete sunt plasate pe acest joc, în timp ce Dota vine pe locul secund.

3. Un pământean din cinci a pariat măcar o dată în viață

Statisticile arată că aproximativ 20% din populația globală a pariat cel puțin o dată în viață pe orice sport. Acest lucru nu înseamnă că 20 din 100 de locuitori ai planatei pariază în mod regulat. Este doar un procentaj care reflectă numărul de persoane la care s-au conectat pariurile sportive.

4. Cel mai mult se pariază în septembrie și decembrie

Septembrie și decembrie sunt lunile anului cu cele mai multe bilete plasate la pariuri sportive. În decembrie se pariază foarte mult în preajma Crăciunului, iar în septembrie la mijlocul lunii, atunci când debutează faza grupelor cupelor europene.

5. Jocurile Olimpice au deschis calea pentru betting

Pentru că tot se apropie Olimpiada de la Paris, să spunem că Jocurile Olimpice pe au fost organizate de grecii antici pentru a onora zeii. La acea vreme, Olimpiada includea mai multe sporturi, cum ar fi luptele, cursele de care și probe de atletism. Spectatorii puneau încă de atunci pariuri pe câștigători.

6. Mexicul întârzie să legalizeze pariurile

Mexicanii sunt îndrăgostiți de pariuri. Cu toate acestea, autoritățile nu au adoptat încă o legislație care să reglementeze acest domeniu. Departamentul de Interne este bine informat despre activitatea pariorilor, dar deocamdată a ales să nu intervină pentru pedepsirea acestui obicei teoretic ilegal.

7. Aproximativ 75% dintre americani joacă online

Aproximativ 75% dintre pariorii americani preferă să-și plaseze bilete online, din browser sau printr-o aplicație dedicată. Cele mai populare discipline în rândul pasionaților de jocuri de noroc din SUA sunt următoarele: baschet (53%), fotbal american (51%), rugby (46%), baseball (22%) și tenis (21%).

8. Piața pariurilor va atinge 129 de miliarde de dolari

Se estimează că industria pariurilor sportive va atinge 129 miliarde de dolari pe an până în 2028. Potrivit unui raport, creșterea este favorizată de progresul tehnologic, cu accent pe răspândirea telefoanelor inteligente. Platformele digitale, cu aplicațiile lor mobile dedicate, le permit pariorilor să plaseze pariuri de oriunde și oricând.

9. Pariurile antepost, o investiție pe termen lung

Majoritatea oamenilor evită pariurile antepost, dar acest tip de pariuri este privit ca o investiție de jucătorii pricepuți. Sunt câteva selecții cu șanse foarte mari de reușită și cu randament foarte bun, cum ar fi un bilet pus la începutul sezonului că Paris Saint-Germain va câștiga un nou titlu de campioană în Franța.

10. Americanii au cote originale

Cotele moneyline (americane) sunt reprezentate prin numere mai mari sau egale cu 100. Fiecare număr are în dreptul lui simbolul plus sau minus. Dacă numărul este reprezentat printr-un ”+”, atunci înseamnă că profitul este mai mare decât suma mizată inițial. El arată care este câștigul în cazul unei mize de 100 de dolari.

Dacă numărul este reprezentat printr-un ”-”, atunci înseamnă că profitul este mai mic decât suma pariată. El indică miza necesară pentru ca jucătorul să câștige 100 de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *