10.000 de turişti în Băile Olăneşti, de la Crăciun până la Sf. Ion

Staţiunea Băile Olăneşti din judeţul Vâlcea a înregistrat, în această iarnă, de sărbători, un număr record de peste 10.000 de turişti, potrivit primarului Sorin Vasilache.

Cei mai mulţi turişti s-au aflat în staţiune de Anul Nou, dar unii au preferat să-şi continue vacanţele până de Sfântul Ion.
„Este un număr record pentru staţiunea noastră; dacă în anii precedenţi numărul acestora se ridica la 6-7.000, în acest an, ca niciodată, Băile Olăneşti a fost o staţiune pentru care au optat turişti din mai toate regiunile României şi am avut şi un mic procent de străini. Trendul este pozitiv, pentru că aproximativ 1.500 – 2.000 au fost pentru prima dată aici. Staţiunea s-a schimbat şi operatorii de turism au venit în întâmpinare, mărind oferta sau ridicând standardele şi pentru un alt tip de turism decât cel social”, a precizat primarul oraşului-staţiune.
Potrivit acestuia, cele 10 mari hoteluri ale staţiunii Băile Olăneşti au fost pline, la fel şi pensiunile cu specific agro-turistic.
„Faptul că este prima dată când, după opt ani, Olăneştiul nu mai arată a şantier, când avem o infrastructură, parcuri, străzi, poduri, toate acestea au concurat pentru a atrage deja turismul spre staţiunea Băile Olăneşti. Din prognozele noastre, anul 2016 va fi o continuare a acestui moment, fiind similar unui km 0. Complexele spa şi oferta de tip monahal se adaugă balneologiei pentru staţiunea noastră”, a mai completat edilul din Olăneşti.
Staţiunea Băile Olăneşti, cu cele mai multe izvoare medicale minerale, este situată la 18 km de Râmnicu Vâlcea, la poalele Munţilor Căpăţânii şi, alături de Govora, Călimăneşti şi Ocnele Mari, face parte din zestrea balneară a judeţului. (antenasatelor.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *