1 miliard de euro vor fi investitiţi în 31 de staţiuni printre care Govora, Olăneşti şi Călimăneşti

Ministerul Turismului a anunțat că domeniul pe care îl supervizează va beneficia de cel mai mic TVA din România, doar 5%. În plus, statul se angajează să investească un miliard de euro într-un sector până acum ignorat.

”Printre aceste măsuri se numără aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative si distractive”, a informat  Ministerul Turismului.

Potrivit unui document discutat sâmbătă în în şedinţa de sâmbătă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, de la Neptun, beneficiile acestei măsuri sunt: stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale în sectorul turismului şi generarea de efecte pozitive asupra mediului de afaceri.

O altă măsură anunţată pentru stimularea turismului din România este deblocarea turismul balnear prin redevenţe zero pentru apa geotermală şi apa minerală natural utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice.

În plus, autorităţile locale şi societăţile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investiţii, banii destinaţi special dezvoltării şi modernizării statiunilor balneare.

”Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investiţii de minim 1 miliard de euro prin proiecte în următorii 10 ani”, arată oficialii.

Guvernul ar urma să înfiinţeze un fond de investiţii pentru dezvoltarea staţiunilor balneare, fond ce se va alimenta în principal din sumele recuperate din insolvenţă. Fondul va finanţa dezvoltarea şi modernizarea a 31 de staţiuni balneare: Techirghiol, Băile Tuşnad, Băile Govora, Călimăneşti-Căciulata, Covasna, Băile Felix, Sovata, Turda, Singeorz Băi, Borsec, Băile Olăneşti, Ocna Sibiului, Geoagiu Băi, Mangalia, Pucioasa, Buziaş, Băile Herculane, Slănic Moldova, Amara, Slănic Prahova, Vatra Dornei, Praid, Sângeorgiu de Mureş, Eforie Nord, Bazna, Sărata Monteoru, Bălţăteşti, Moneasa, Lacul Sărat, Ocna Şugatag, Vaţa de Jos.

www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *