Virgil Pârvulescu nu este candidatul USR, precizează organizația valceana

USR Vâlcea și USR Râmnicu Vâlcea iau act cu surprindere și îngrijorare de informația complet falsă, care a fost publicată în cotidianul „Curierul” în data de 12 septembrie 2019 și care face referire la viitorul candidat din partea USR la Primăria Râmnicului. Cele două filiale USR dezmint afirmația jurnalistului și cere în mod ferm conducerii ziarului să verifice informațiile care apar „pe surse” în conformitate cu regulile de deontologie profesională specifice jurnalismului.

 

Articolul cu titlu abuziv și manipulatoriu „USR pare că și-a ales primarul” conține „informația” potrivit căreia domnul Virgil Pîrvulescu este „în cărți” pentru o candidatură la poziția de primar al Râmnicului din partea USR. Citatul exact este următorul:

 

„economistul Virgil Pîrvulescu este „în cărți” și pentru politică. Conform surselor noastre, el ar fi alesul USR-ului lui Barna pentru a candida la primăria Râmnicului”

 

În contextul de față, USR Vâlcea respinge ca total neadevărată afirmația de mai sus și solicită cotidianului „Curierul” să verifice informațiile declarate de „sursele” la care apelează înainte de a publica articole de acest fel. O simplă întrebare adresată conducerii filialei județene USR Vâlcea sau filialei locale USR Râmnicu Vâlcea ar fi fost suficientă pentru a clarifica situația.  

 

În final, trebuie precizat faptul că persoana care va candida din partea USR la funcția de primar al Râmnicului va fi aleasă în forurile statutare ale filialei de către membrii cu drept deplin ai acesteia. Totodată, trebuie precizat că toți cei care se înscriu în competiția internă pentru desemnarea candidatului la această funcție trebuie să respecte criteriile de integritate prevăzute de normativele USR.

  

USR Vâlcea

Andrei Gheorghiu, Președinte

 

USR Râmnicu Vâlcea

Romeo Odochian, Președinte

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *