Victor Ponta: Plecarea oricarei investitii din Romania e un lucru foarte rau

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că plecarea oricărei investiţii din România ”este un lucru foarte rău” şi a precizat că ţara noastră are condiţii extrem de competitive pentru investitori.
„Plecarea oricărei investiţii din România e un lucru foarte rău. Dacia, cu atât mai mult, pentru că este vorba de un simbol al României şi e vorba de zeci de mii de oameni. Nu se va întâmpla acest lucru. (…) Eu cred că nu e nici un pericol real, dar România trebuie să rămână atentă la toate condiţiile ce ţin de impozitare, de taxare, de ajutor de stat pentru investiţii noi, de codul muncii, de lucrurile ce contează când cineva îşi deschide o investiţie mare în România”, a spus premierul, la Salonul Auto Bucureşti, întrebat ce ar însemna pentru România plecarea Dacia din ţară.
Ponta a precizat că România este încă o ţară cu condiţii extrem de competitive, iar relaţia cu conducerea Dacia este una foarte bună.
„Avem o relaţie foarte bună, atât cu conducerea companiei mamă, cât şi cu cei de aici, de la Mioveni. La fel, avem o relaţie foarte bună cu Ford, cu Daimler, care încep chiar anul acesta lucrările la uzină. (…) Ieri chiar doamna ministru Doina Pană a fost la o discuţie cu sindicatele de la Dacia şi am spus că e important să avem condiţii de muncă cât mai bune, dar cel mai important este să rămână competitivă uzina de aici, din România, că altfel se mută în altă parte”, a mai spus primul ministru.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *