Vâlcea se află pe locul IV la nivel naţional din punct de vedere al infracţionalităţii

Aşadar avem ce graţia….

Profesorul Remus Grigorescu a prezentat locul judeţului din punct de vedere al infracţionalităţii, unde suntem chiar fruntaşi, primul loc fiind ocupat de vecinii noştri argeşeni.

Din păcate, județul Vâlcea este poziționat pe locul 4 la nivel național în ceea ce privește viteza de creștere a numărului de infracțiuni la 100 de mii de locuitori, de aproximativ 7,3%/an – graficul 1. În opoziție, numărul persoanelor condamnate definitiv scade în medie cu aproximativ 1%/an – graficul 2.Datele prelucrate și reprezentate grafic sunt realizate de autor pe baza informațiilor de la INS.

După 25 de ani, numărul infracțiunilor la 100 de mii de locuitori a crescut mai rapid (5,8%/an) decât numărul judecătorilor (4,5%/an) și numărul persoanelor condamnate definitiv – 0,5%/an .

Numărul persoanelor condamnate definitiv a crescut exponențial în perioada 1990-1997, după care a scăzut până la peste 34 de mii de persoane condamnate definitiv, în 2009.

În ultimii cinci ani, numărul mediu de persoane condamnate definitiv a fost de aproximativ 45 de mii de persoane pe an. Datele prelucrate și reprezentate grafic sunt realizate de autor pe baza informațiilor din INS.

Graficul de mai jos vă prezintă dinamica ponderii persoanelor condamnate cu executarea pedepsei în penitenciar. Pe întreaga perioadă, 1990-2015, din totalul persoanelor condamnate definitiv, o ponderea medie de 42% din acestea au fost condamnate definitiv cu detenție. Altfel spus, două din cinci persoane cu probleme au fost condamnate cu detenție. Datele prelucrate și reprezentate grafic sunt realizate de autor pe baza informațiilor de la INS.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *