Uzinele Sodice dispuse să constituie alaturi de Chimcomplex și CJ Valcea, o noua Centrală Termoelectrica

” CIEH Soda este pregătită pentru orice soluţie în ceea ce priveşte fabrica de sodă de la Vâlcea, varianta cea mai bună fiind realizarea unui joint-venture, împreună cu Consiliul Judeţean şi Chimcomplex, pentru construirea unei noi surse de energie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România

„Suntem pregătiţi pentru orice soluţie. Azi tot este încă posibil. Putem opri pentru un moment. O să discut şi cu firma mamă. Raportăm fiecare eveniment şi suntem pregătiţi şi…şi. Am muncit mult şi pentru pregătire de continuare şi pentru pregătire de eventuală oprire. O să o ţinem oprită cel mai scurt timp posibil, dar ştiţi cât durează până la construirea unei surse de energie nouă. Pot fi câţiva ani buni.(…) Cea mai preferată (soluţie – n. r.) de către noi este împreună cu toţi, pentru că Vâlcea are nevoie de o sursă de energie nouă şi noi vrem să fim parte de joint-venture: proprietarul de termoficare ca sursă e Consiliul judeţean, într-un fel, dar şi oraşul e parte firească de joint-venture, şi Chimcomplex, care are nevoie de abur pentru producţia sa. Cealaltă variantă ar fi să construim noi o unitate mai mică. Fiecare fabrică de sodă are sursa de energie proprie. Soluţia cea mai bună ar fi un joint-venture. Împărţim şi profiturile şi riscurile”, a explicat Urbanowski pentru Agerpres.

El a precizat că nu se pune problema închiderii fabricii, ci, dacă va fi cazul, se va opri temporar activitatea.

„Nu folosim cuvântul se închide. Dacă se întâmplă o să fie stop temporar, mentenanţă prelungită. CIEH este hotărâtă să stea în România. Vede perspective”, a spus oficialul CIEH Soda.

Salutăm aceasta decizie a CIECH Romania.

Cu o mențiune că această idee a privatizării CET sau scoaterea acesteia de sub conducerea unica a CJ Valcea, revista noastră a sugerat-o de cel puțin 4 ani, de când la conducerea instituției se afla liberalul Gheorghe Pasat.

Din pacate, conducerea PNL de atunci nici nu a vrut să audă de scoaterea CET de sub cupola, spunând că „vorbim prostii”.

Iată că încet încet, ideile noastre incep sa aiba aplicabilitate. Chiar daca pentru asta a fost nevoie de un om că Ștefan Vuza, un tânăr deschis la minte, Constantin Radulescu și mai nou, Witold Urbanowski, directorul subsidiarei CIECH Soda Romania.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *