Utimele 19 străzi din Zătreni se modernizează cu bani de la Fondul de Dezvoltare și Investiții

Comuna Zătreni se întinde pe o suprafaţă de 7893 ha având în componenţa sa 14 sate: Zătreni, Făureşti, Stanomiru, Manicea, Butanu, Zătrenii de Sus, Săscioara, Olteţu, Văleni, Valea Văleni, Ciorteşti, Glămeia, Dealul Văleni, Mecea . Cele circa 1114 gospodării au acum apă, canal, interenet, cablu, în mare parte asfalt, dar și o porțiune de gaze naturale. Administrația locală a reușit datorită multiplelor proiecte accesate să ridice cu mult standardul de viață și confortul comunității.

Primarul Constatin Lițoiu a anunțat că, în data de 2.10.2019 a fost aprobată șiinvestiția ”Modernizare drumuri de interes local în comuna Zătreni”.După realizarea acestei investiții întreaga rețea de drumuri din localitatea Zătreni va fi asfaltată. Așadar, ultimele 19 drumuri și străzi vor fi asfaltate, iar comuna va fi prima din județ, la o scară mai mare,  care are apa, canal și asfalt pe toate drumurile.

Proiectul este finanțat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, iar acum primarul Lițoiu așteaptă finanțare și pentru al doilea proiect, respectiv  ,,înființare distribuție gaze naturale în comuna Zatreni, pe o distanță de 16 kilometri”

Ambele proiecte, pentru gaze și modernizare drumuri, au fost depuse la Agenția Națională de Strategie și Prognoză la începutul lunii mai 2019.


Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *