Unicul producător de biocide din România se află la Râmnicu Vâlcea: Chimcomplex are grijă de sănătatea românilor

Guvernul a dat azi unda verde combinatului vâlcean pentru producția de biocide, în special hipoclorit îl, aflat pe lista OMS.

Capacitatea Chimcomplex este de 150 de tone pe zi.

 

Astfel, Vâlcea a devenit cel mai important pol economic în aceste zile dramatice pentru România. În aceste zile când multe companii se închid, la noi, o compania este obligată să rămână deschisă şi să funcţioneze non-stop pentru sănătatea românilor.

Chimcomplex

Compania Chimcomplex, cu sucursale la Borzești și Râmnicu Vâlcea, este singurul producător din România de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu sau clorură de var pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor.

Biocidele sunt, în această perioadă, soluții pentru combaterea coronavirusului.

Societatea a primit luni unda verde de la ministerul de resort pentru a începe fabricația biocidelor. Miercuri, 18 martie, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a declarat că va fi acordată aprobarea. „Chimcomplex – a precizat ministrul – are stocuri de hipoclorit și de clor și poate primi aprobarea de la Ministerul Sănătății pentru a produce biocide. Statul va garanta credite pentru schimbarea liniilor de producție în întreprinderile care produc materiale pentru combaterea COVID-19”.

Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluție cu un conținut de clor activ de minim 12,5% din România, pentru care deține avizele de biocide de la Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți.

Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex, a declarat presei că hipocloritul de sodiu soluție 1,5% se va produce în regim prioritar, la Borzești și Râmnicu, dar ia în calcul și dificultățile care pot apărea din punct de vedere logistic și de aprovizionare ca urmare a declarării stării de urgență.

„Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorități în lupta cu COVID19 și pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generate de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producția locală de Hipoclorit de sodiu soluție 1,5%, care va putea fi utilizat de toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali.”

Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex

La această oră, compania vâlceană lucrează la capacitate maximă, oamenii vin la muncă, administraţia a luat măsuri să fie respectate toate normele de sănătate, pe schimburi. Oamenii care muncesc aici, în linia întâi a frontului ştiu că de ei depinde sănătatea unei naţiuni.

Faptul că la Chimcomplex se lucrează este un lucu extrem de bun pentru economia vâlceană dar şi pentri sănătatea românilor.

 

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *