Un spital închis în 2011, de Guvernul Boc, în judeţul Vâlcea, ar urma să fie redeschis, anunţă preşedintele CJ Vâlcea

În naul 2011, mai multe spitale din România au fost închise, pe motiv de nerentabilitate. A fost o decizie absolut halucinantă, indiferent de tipul de operaţii care se fac într-o unitate de sănătate, din punctul nostru de vedere, a închide un spital este similar cu a închide o biserică.

În judeţul Vâlcea, 2 spitale au fost puse pe lista neagră. Cel din Brezoi şi cel din Bălceşti. Două spitale alese arbitrar, ca să dea bine pe listă, neavându-se în vedere arealul pe care îl deserveau. Astfel în loc să se finanţeze upgradarea acestora, s-a decis că e mai bine închiderea.

Spitalul din Brezoi a scăpat la mustaţă, însă cel din Bălceşti, înfiinţat în urmă cu 100 de ani, de boierii Oteteliş, a fost închis pe 1 martie 2011. Decizie cruntă care a coincis cu o dramă, moartea unui pacient chiar în faţa porţii spitalului închis, chiar în acea zi.

Vestea bună, o aflăm de la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu, acesta anunţând alocarea unor sume considerabile pentru documentaţia necesară redeschiderii acestui spital.

„Şi ieri am avut o discuţie cu primarul din Bălceşti. Prioritatea noastră a amândorura este redeschiderea unităţii sanitare respective. Dumnealui sunt convins că va face documentaţiile care ţin de primărie. Noi ne ocupăm de ale noastre. E adevărat cum se spune, că este greu să repari ceea ce se strică într-o secundă”, a precizat Rădulescu.

Preşedintele Rădulescu a menţionat şi faptul că vor fi reabilitatea secţiile dermatologie şi infecţioase ale Spitalului Nr.2 (spitalul vechi), secţii care nu au fost prinse în proiectul iniţial pe CNI. Şi alte fonduri vor fi alocate Maternităţii, pentru consolidare.

Toate aceste sume, mai spune preşedintele Rădulescu, vor fi din fondul rezervat iniţial pentru reabilitarea sediului Consiliului Judeţean Vâlcea. Reabilitare care nu va mai avea loc iar banii vor fi redistribuiţi prin hotărâri de consiliu, unităţilor medicale de mai sus.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *