Un parc fotovoltaic de 3,5 hectare se va construi din bani europeni în oraşul Horezu

Oraşul Horezu va avea propriul parc energetic din panouri fotovoltaice, care va alimenta, la costuri reduse, instituţiile publice, a declarat miercuri edilul Ilie Fârtat, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Este vorba de un parc fotovoltaic care se va întinde pe 3,5 hectare şi care va produce 0,982 Mwh, energie care va fi suficientă pentru alimentarea instituţiilor publice, primărie, spital, şcoli. Suntem a doua administraţie publică din ţară care are un asemenea proiect şi prima din sudul ţării. Proiectul demarat azi va fi finalizat în 15 luni şi este prima investiţie din viitorul parc industrial din Horezu. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi investitori să ni se alăture”, a declarat primarul din Horezu.
Valoarea proiectului este de aproximativ 18 milioane de lei, din care 14 milioane sunt fonduri nerambursabile europene.
Parcul fotovoltaic va fi construit în zona Treapturi, la ieşirea spre Târgu Jiu, locul unde anual se sărbătoreşte Festivalul „Cocoşul de Hurez”. AGERPRES

Loading...

2 comments

  • Carmen Cimpian

    Buna seara,

    Va scriu pentru a va felicita din suflet pentru initiativa si pentru a va sugera, daca-mi permiteti, sa schimbati titlul ziarului in romaneste. Mie mi se pare mult mai sugestiv Saptamanalul Valcean, sau ceva de acest gen. Nu vad niciun motiv pentru a inlocui limba romana cu englezisme, ei nu ar face-o niciodata.

    Carmen Cimpian
    Laval Quebec Canada

  • Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *