Un caine comunitar va fi tinut 30 de zile în adapost inainte de eutanasiere

Perioada de timp în care un câine va putea fi ţinut la adăpostul de Feţeni până a fi eutanasiat va fi de 30 de zile potrivit noului regulament, privind maidanezii al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a declarat, edilul Emilian Frâncu.
El a subliniat că a propus ca un câine să poată fi ţinut la Adăpostul de la Feţeni cel puţin 30 de zile, astfel încât soluţia eutanasierii să fie adoptată doar în ultima instanţă.
De asemenea, Frâncu a adăugat că doreşte ca un reprezentant al ONG-urilor să participe la toate acţiunile desfăşurate de primărie, respectiv ridicarea câinilor de pe străzi, sterilizarea sau adopţia acestora. Regulamentul stabileşte şi tarifele pentru sterilizarea, respectiv eutanasierea câinilor de la Adăpostul de la Feţeni.  Astfel, pentru sterilizarea unui „comunitar” cu greutatea de aproximativ 15 kilograme se vor cheltui 77,95 lei, iar pentru eutanasierea unui câine maidanez 32,08 lei.
Printre celelalte reglementări ale noului regulament se mai numără întocmirea unui registru de evidenţă a câinilor fără stăpân capturaţi, stabilirea la Adăpostul de la Feţeni a unui program de adopţii zilnic,  externalizarea – eventual către două societăţi – a activităţii de prindere a câinilor fără stăpân.
Totodată, se vor mai institui o cursă specială de transport public care să facă legătura între oraş şi Adăpostul de la Feţeni, un sistem de „adopţie la distanţă” pentru cei care doresc să salveze un câine, dar nu au unde să-l ţină şi care vor contribui financiar la întreţinerea acestuia la Adăpostul din Feţeni, precum şi stabilirea de amenzi mari pentru cei care abandonează câinii după adopţie sau care abandonează ori hrănesc câini pe domeniul public, a mai relatat edilul.
Săptămâna trecută în adăpostul de la Feţeni erau găzduiţi 380 de câini. Potrivit statisticilor primăriei, pe străzile Râmnicului se află între 4.000 şi 4.500 de câini comunitari.
Legea privind câinii fără stăpân adoptată în septembrie de Parlament stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii pot fi ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având însă posibilitatea să amâne eutanasierea.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *