Turism de vânătoare pe Valea Olteţului

Două localităţi din bazinul Olteţului, Alunu şi Sineşti, şi-au propus să dezvolte un nou tip de turism, turismul de vânătoare (cinegetic), având în vedere că zona este renumită pentru fauna variată şi este căutată, în sezon, de grupuri de vânători din România şi din afara ţării.

„De fapt toată Valea Olteţului, o vale plină cu dealuri împădurite, zonă care se întinde până în judeţul Gorj, este una din cele mai renumite arii de vânătoare din Vâlcea. În timpul sezoanelor, aici vin grupuri din România, dar mai ales din afara ţării, din Germania, din Irlanda, din Marea Britanie, în special pentru vânătoarea de fazani, de căpriori etc. Fauna de aici este una destul de complexă şi variată, de la păsări până la mistreţi, vulpi şi aproape că se poate vorbi de păduri virgine, cu o suprafaţă uriaşă. Politica noastră este de a atrage mai multe entităţi private într-o asociaţie şi într-un parteneriat pentru a consacra ca un brand această ramură. Entităţile private ar putea stimula creşterea acestei faune şi întreţine domeniile de vânătoare. Pot, ulterior, apărea cabane şi pensiuni cu specific vânătoresc. Mizăm în acest sens pe o asociere a tuturor localităţilor din bazinul Olteţului”, a declarat luni primarul din Sineşti, Cristian Burleanu.

De aceeaşi părere este şi primarul din Alunu, Constantin Birăruţi, care spune că „în secolele trecute, familiile boiereşti din acest bazin erau renumite pentru partidele de vânătoare organizate pe domeniile lor”.

”Exista un respect pentru faună şi vânat şi atunci, o cultură a vânătorii, familiile boiereşti care aveau întinse domenii aici îşi invitau prieteni din Austria, din Marea Britanie şi se organizau vânători aşa cum se făceau în lumea anglo-saxonă. Se poate regândi şi azi acest lucru, promovând această zonă a Vâlcii, pe acest palier”, a spus primarul din Alunu.

În valea Olteţului sunt 7 domenii de vânătoare, unde, anual, vin vânători din România şi din afara ţării, aceştia cazându-se la conacele boiereşti din zonă. Vânatul care populează zona este reprezentat de fazani, mistreţi, vulpi şi căprioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *