Tomşani, localitatea care se deschide cu un parc, este în plin proces de modernizare

Tomşani este una din cele mai elegante localităţie aşezate în Oltenia de sub Munte, comuna cu cea mau lungă cale de mocăniţă şi străbătută de la nord la sud de râul Bistriţa.

Acum 100 de ani, în Tomşani locuiau plutaşii, cei care se ocupau cu transportul lemnelor pe râu în jos până la Băbeni, fiind un reper pe harta judeţului.

Azi, localitatea este una din cele mai moderne din Vâlcea, fiind deschiderea spre Horezu şi asigurând legătura cu bazinul monahal de vest cu cel central dar şi un nod rutier important între oraşele Vâlcii.

Vorbim de o localitate cu oameni gospodari, cu cei mai mulţi apicultori din Vâlcea şi printre cei mai mulţi din România.

Administraţia Pearcu a investit fonduri uriaşe în infrastructură, reuşind să surmonteze 2 handicapuri: dispunerea multor sate pe versanţi dar şi faptul că localitatea este tăiată de râul Bistriţa.

În acest sens, prioritatea a fost construcţia de noi poduri pentru a asigura traversarea şi legarea satelor de centrul comunei. Deja mai multe poduri au fost finalizate (Dumbrăveşti, Valea Neagoţ, Sodolescu, Chiceni) şi în lucru se află podurile la Boereasca, Apa Sărată, Foleştii de Jos, Lunguleşti.

Totodată au fost asfaltate şi modernizate 12 drumuri prin fonduri europene, cu tot cu rigole betonate, drumuri care străbat majoritatea satelor din localitate. Şi s-a dat ordinul de începere şi predare amplasament pentru modernizarea drumurilor săteşti din Tomşani şi ce a mai rămas de asfaltat în satul Bogdăneşti.

„Este o comună în care oamenii îşi cumpără proprietăţi, mă refer la cetăţeni din alte judeţe care sunt atraşi de frumuseţea acestor locuri. Sunt şi mulţi care revin acasă. Normal că oamenii doresc confort, asfalt şi utilităţi. Asta facem. Mai mult localitatea are un puternic potenţial turistic şi balnear dacă reuşim să valorificăm zestrea de izvoare minerale din zonă”, spune edilul Dumitru Peracu.

Capitala Mierii cum am numit-o noi, Tomşanii este o localitate care merită vizitată de turişti, comuna care se deschide cu un parc şi are legături spre toate punctele cardinale din judeţ.

AP:

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *