Toamna în Vâlcea, începe la Perişani…

Perişaniul nu este descoperit. Dar şi dacă ar fi, localitatea situată la cea mai înaltă cotă din judeţul Vâlcea, unde casele se strecoară printre brazi, am putea spune că turismul de excelenţă are un terminal.

Vârful Loviştei, localitatea ca un castel cocoţat în cea mai frumoasă depresiune montană din România, cucereşte prin zecile de pârăie, prin satele care sunt montate de un Dumnezeu al românilor sub aripa fiecărui munte, aducând vers de toamnă în acest minunat paradis, unde Basarab I l-a pus la punct de la Robert de Anjou.

Mlăceni, Poiana, Pripoare sunt câteva din bijuteriile acestui crâmpei de univers, dincolo de munți. De fapt toată Țara Loviștei este Țara de Dincolo de Munți, țara păstorilor și a căutătorilor de aur, loc de poveste, locul zânelor din basmele vechi ale valahilor.

Au apărut și primele pensiuni, Casa de Piatră, este doar una dintre el, în această toamnă se vor mai deschide alte 2, deja vara oamenii vin ca într-un pelerinaj de spirit, de împăcare, ca într-un templu în aer liber.

Prin PNDL 2, la Perişani se vor face mai multe lucrări. Astfel, va intra în modernizare Grădinița Mlăceni, în valoare de 362,183.00 şi vor intra ăn execuţie un pod din beton armat peste pârâul Perișani punctul ”La Ion din Vale” și amenajare drum de acces 135 ml, în valoare de 1,809,172 lei.

Primăria are în program şi reabilitarea drumului de legătură cu Berislăveşti, prin Groşi dar şi un proiect de amenajare a drumului spre Vârful Cozia.

„Toate acestea vor dezvolta un pol turistic aici la Perişani. Sunt comvins că Depresiunea Loviştei va deveni un vector de turism în anii următori, funcţie însă şi de investiţiile guvernamentale dar şi de interesul pe care autorităţile judeţene îl vor acorda acestei zone”, spune primarul Ion Sandu.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *