Suteşti, o comună aflată într-un ritm alert de dezvoltare

Localitatea Suteşti nu a fost ferită de ploile din luna iulie, mai multe drumuri fiind afectate de torenţi, ape care au afectat în anumite locuri chiar platforma drurmurilor. Câteva gospodării (anexe şi beciuri au fost inundate) în schimb râul Pesceana nu a produs multe pagube.

„Asta şi pentru faptul că lucrările de regularizare au fost făcute bine şi unda de viitură a produs eroziuni minore ale malurilor. Echipa de la comitetul local pentru situaţii de urgenţe a lucrat în zilele ploioase şi am reuşit să păstrăm toate căile de acces deschise. Vom face o evaluare a pagubelor şi le vorm raporta la CJ şi Prefectură”, spune edilul Carmen Lixandru.

Edilul spune că o altă problemă cu care se confruntă locuitorii din Suteşti este cea a porcilor mistreţi care afectează deja mare parte din culturile agricole.

Primăria Suteşti a semnat deja contractul de achiziţie a unui tractor cu toate dotările necesare pentru a interveni în caz de calamităţi, urmând ca în acest an, utilajul să ajungă în garajul primăriei.

Suteştiul este o localitate situată în aria metropolitană a Drăgăşaniului, fiind legată economic de oraşul viilor, majoritatea salariaţilor din Suteşti lucrând în zona industrială a muncipiului vecin.

„Mai mult se poate spune de o lipsă a forţei de muncă şi aici ar fi important ca meseriaşii din Suteşti care lucrează în afară să se întoarcă acasă, asta depinzând foarte mult şi de nivelul de salarizare pe care agenţii economici îl pot oferi. Am înţeles că există un fenomen îmbucurător, mulţi absolvenţi de opt clase se îndreaptă spre şcolile de meserii, vor să înveţe o meserie şi asta înseamnă că avem perspective”, spune primarul din Suteşti.

Bazinul Drăgăşaniului are nevoie de specialişti în viticultură şi agricultură, de aceea ar fi important ca tinerii să se îndrepte spre acest domeniu, comuna Suteşti având un uriaş potenţial în domeniul cultivării viţei nobile. Aici edilul şi-ar doi cât mai multe investiţii în podgorii, în crame şi în pensiuni cu acest specific viticol.

„Noi vom investi în infrastructură şi sper să atragem noi investitori în domeniul viticol, să dezvoltăm o axă prea puţin exploatată în trecut”, conchide Carmen Lixandru.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *