Suteşti, localitate cu perspective de dezvoltare în turismul şi industria viticolă

Comuna Suteşti, localitate cu 3000 de locuitori, cu o dinamică economică, oferă numeroase avantaje pentru mediul de afaceri atât prin poziţia geografică (bazinul viticol al Drăgăşaniului), resursele, oportunităţile disponibile, cât şi prin infrastructura în curs de modernizare şi proiectele realizate.

Printre facilităţile  majore care pot fi exploatate de investitori regăsim: Apropierea de Municipiile Drăgăşni, Slatina şi de viitorul Drum al Sudului Craiova – Piteşti. De precizat faptul că localitatea este situată la doar 8 km de centrul Drăgăşaniului;

Accesul facil la principalele rute de transport naţional şi internaţional. Comuna este străbătută de Drumul Naţional DN67B, drum care leagă Muntenia de sud cu Oltenia de sub Munte care se leagă de DN 64, DN 65c, DN 67. Suteşti se află la o oră distanţă de aeroportul din Craiova.

Zona Industrială Drăgăşani din apropiere dezvoltată tocmai din dorinţa de a oferii facilităţi şi a atrage noi investitori este polul economic al zonei

Şi nu în ultimul rând perspectivele agro-turistice ale comunei pe nişa turismului viticol, unde edilul Carmen Lixandru doreşte să atragă investitori.

„Este o localitate unde mulţi au început să vină pentru a-şi face o casă, pentru a cumpăra o locuinţă veche şi a o îmbunătăţi. Relieful este foarte variat şi oferă atât zone de deal, uşor accesibile unde se pot dezvolta afaceri imobiliare, avem o zonă unde via nobilă creşte şi se pot dezvolta crame şi pensiuni turistice”, a precizat Carmen Lixandru.

Aşadar, vorbim de o comună aflată în inima Ţinutului Vinului, unde perspectivele de dezvoltare sunt destul de mari, depinde însă foarte mult şi de investiţiile publice pe care administraţia este obligată să le implementeze.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *