Suteşti este una din cele mai curate comune din judeţul Vâlcea

Viața la oraș în România este superioară celei de la sat, însă există și câteva excepții, unde primarii gospodari au făcut ca viața locuitorilor să fie mai ușoară, iar aceștia se bucură de privilegii ca în mediul urban

Una dintre comunele unde romanii duc o viata decentă, cu un grad de confort, este comuna viticolă, Suteşti.  Deşi are  aproximativ 3000 de locuitori, cei din suteşti par să fi descoperit cum să facă treabă, având  şcoală modernă, străzi asfaltate şi case cochete.

Iar reuşita li se datorează şi edililor locali care au înţeles ce înseamnă să lucrezi în sluijba cetăţeanului şi au ştiut să atragă fonduri dar şi bani de la agenţii economici. Pentru că deja aici funcţionează mai mulţi agenţi privaţi iar primăria doreşte să valorifice potenţialul viticol, prin a sprijini afaceri în acest tip de turism.

în suteşti se lucrează la proiectul privind reţele de canalizare, funcţionează o şcoală nouă,  un cămin pentru persoanele în vârstă. În plus, drumurile din zonă au fost asfaltate, rigole, parcurleţe iar prioritatea administraţiei locale sunt gazele naturale.

Suteştiul este o comună aparte, un portativ al verii ce va să vie şi al primăverii ce se încheie în acord de greieri şi în lumini de licurici. Aici lucrurile încep cu un sens giratoriu şi se termină sus, pe dealurile cu vii, cu vie nobilă, vie de Toscana, cu bobul aromat, bob care se impune ca un tenor la concertele de gală ale Toamnei.

Nu are cum să nu-ţi placă la Suteştii Vâlcii, lui Bălaşa şi Dumnezeu, când l-a chemat sus, la el, i-ar fi spus că, dacă nu era din Suteşti, nu ar fi „ajuns Bălaşa”. Te plimbi din capăt în capăt şi îţi place această comună cochetă, una cu case mari, noi, de venetici.

În afară de Jonathan, regizorul englez, aici au mai venit un spaniol, un francez şi un italian. „pentru că aici e România naturii”, spun cei care au vrut să devină suteşteni, menţionează edilul, Carmen Lixandru.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *