Stoeneşti, comuna metropolitană de lângă Râmnicu Vâlcea

În următorii patru ani,

Dumbravă transformă Stoeneștiul în comună metropolitană

Preocuparea principală a primarului comunei Stoenești- Gheorghe Dumbravă, a celor 11 consilieri locali, cât și a întregului aparat de specialitate din cadrul Primăriei Stoenesti, este gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local și, nu în ultimul rând, bunăstarea cetățenilor comunei, prin dezvoltarea infrastructurii, atragerea fondurilor nerambursabile în vederea realizării obiectivelor de investiții, repararea și întreținerea drumurilor din comună, asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și a acțiunilor înterprinse de administrația publică locală.

Aceste aspecte s-au observat limpede în ultimii patru ani, când fața comunei s-a schimbat, a evoluat, comunitatea are alte condiții de trai și beneficiază de apă curentă, de drumuri asfaltate, instituțiile din centrul localității și nu numai au fost reabilitate, apărând astfel, un frumos centru civic, iar pentru mandatul următor, Dumbravă și-a propus alte obiective pe care le va îndeplini.

Eforturile și interesul față de comună se reflectă în obiectivele realizate pe parcursul primului mandat. Încrederea oamenilor s-a dovedit în votul pe care l-a primit la alegeri, a câștigat cu un scor zdrobitor, clasându-se la nivel de judet pe primul loc.

Dezvoltarea condițiilor de trai

”În vederea realizării alimentării cu apă în toate satele comunei, se va implementa prin proiecte viabile alimentarea cu apă din sursă proprie, cu stație de alimentare, realimentare, tratare și clorinare, în punctul Gorgan-Neghinesti sau Ovrești, în satele Piscu Mare, Neghinești, Popești, Deleni, Gruiu, Zmeurăt, cu posibilitatea de suplimentare a debitelui de apă și în celelalte sate, prin realizarea a unui sistem integrat de alimentare cu apă în toată comuna.         Totodată, se va realiza și un sistem de canalizare a apelor menajere, în toate cele 8 sate comunei care în prezent sunt alimentate cu apă, iar stația de epurare din satul Stoenești va colecta selectiv apele uzate.

        Drumurile sunt foarte importante și, de aceea se vor realiza lucrări de investiții a modernizarii drumurilor de interes local ale comunei, respectiv la DC 125 Dobriceni-Gruieri-Suseni, DC 125 A Dobriceni-Suseni, DC 160 B Stoenești-Mogoșești și pe cât posibil a altor drumuri comunale, sătești și de tarla, iar drumurile existente se vor reabilita prin pietruire, consolidări și construcții de rigole de o parte și alta a acestora.

        Continuăm lucrarea de investiții pe fonduri europene pentru îmbunătățirea și adaptarea agriculturii, în comuna Stonesti, prin realizarea a 6 km de drumuri de tarla, modernizate prin asfaltare pentru accesul cât mai facil și adecvat la terenurile agricole ale proprietarilor de terenuri din comună.”, a specificat primarul Dumbravă.

Ștrand cu apă sărată în centrul comunei

Edilul mai dorește, ca anul viitor, să realizeze în centrul comunei un ștrand de apă sărată, valorificând astfel bogățiile solului, concomitent oferind tineretului din localitate și nu numai, posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, iar cu această investiție va ridica ștacheta la comună metropolitană. Turismul, spune edilul, este un segment foarte important pentru dezvoltarea unei localități, mai ales că Stoeneștiul are potențial agroturistic, monahal, cultură populară, etc, iar după realizarea ștrandului cu apă sărată, va fi și turism balnear.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *