Stânga Europeană (PES), organizaţia românească, s-a reunit la Râmnicu Vâlcea

Stânga europeană devine cel mai valid principiu, în această nouă societate, proiectând o dimensiune inclusivă, participativă şi nu doar una economică.

Pentru că Europa este un proiect social şi politic şi nu a fost şi nu va fi niciodată doar o piată economică.

Este şi va fi un proiect pentru pacedemocraţieprosperitate şi pentru solidaritate dintre state şi cetăţeni.

Viitorul modelului Europei sociale a devenit subiectul unor puternice lupte politice. Pe de o parte sunt cei care argumentează că Europa, deşi mai bogată ca oricând, nu-şi poate permite să susţină standarde sociale înalte. Cum naţiunile se confruntă cu fenomenul globalizării, statele memebre tind a stabili cele mai mici rate de impozitare şi de a reduce drepturile salatiaţilor.

Acestă cale nu este una de viitor. Aici intervine stânga europeană.

O societate incluzivă se bazează pe respect reciproc şi solidaritate, asigură oportunităţi egale şi condiţii decente de viaţă pentru toţi şi consideră diversitatea o sursă de putere, nu un motiv de dezbinare.
Aceasta este potrivită activiştilor PE viziunea europeană asupra realităţii.

Incluziunea socială creează sentimentul apartenenţei la comunitate, îi ajută pe oameni să împărtăşească aceleaşi valori, oferindu-le o identitate.

Sărăcia este unul dintre principalele motive pentru care unele persoane se pot simţi excluse. Lipsa accesului la servicii medicale şi sociale sau a oportunităţilor profesionale contribuie la adâncirea diferenţelor sociale.

De asemenea, există persoane care nu se simt în largul lor, oricât de educate sau de înstărite ar fi. Excluziunea socială nu afectează doar categoriile lipsite de resurse materiale. Aproximativ o persoană din trei este victimă a excluziunii sociale în Europa

Toate aceste principii au fost discutate la Vâlcea, unde s-a renit Biroul Naţional al PES.

Biroul Permanent Național al PES activists România s-a reunit astăzi la Vâlcea pentru a discuta despre agenda viitoare a organizației, acțiunile programate și demersurile prin care va sprijini activitatea europeană a Guvernului României și a Partidului Social Democrat.

Militanții specializați în afaceri europene ai Partidului Social Democrat, conduși de ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, au reiterat susținerea pentru demersul conducerii partidului de a lansa la Congresul PSD un nou program politic care să se axeze pe politica de dezvoltare a României în context european.

În acest context, organizația PES activists România intenționează să celebreze anul acesta 125 de ani de social democrație marcând astfel, în anul Centenarului, contribuția pe care stânga românească a avut-o la făurirea Marii Uniri și dezvoltarea României moderne.

La eveniment au mai participat președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, senatorul Matei Bogdan și deputatul Vasile Cocoș.

PES activists – este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creat inţial în Mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.

În prezent în România există peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *