Şomaj Zero în comuna vâlceană Budeşti

100 de hectare de teren. Asta înseamnă cel mai mare parc industrial din judeţul Vâlcea şi unul din cele mai mari din România. Francezi, belgieni, nemţi şi lista va continua cu noi investiţii în cel mai mare parc industrial al Vâlcii.

Acesta este Parcul Industrial Budeşti, zona care are premisele dezvoltării a nu mai puţin de 20.000 de locuri de muncă în toate ramurile industriale: de la servicii, logistică,  la IT, producţie etc..

Budeştiul este considerat tigrul economiei vâlcene, în doar doi ani, numărul agenţilor economici ajungând la 50, din care cel mai mare este Faurecia, urmând ca mai multe companii din Franţa, China, Statele Unite, Olanda şi Italia să demareze aici afaceri. Evident, alături de investitorii din România.  Asta se traduce în competiţie, în salarizare  decentă, într-o economie de piaţă sănătoasă.

Parcul Industrial se întinde pe malul stâng al Oltului, de la unitatea militară până în zona unui posibil viitor mini-aeroport, însemnând o suprafaţă de 102,3 hectare de teren.

Acest aspect implică autorităţile locale şi judeţene obligându-le la un uriaş plan de amenajare a zonei din punct de vedere al infrastructurii, al căilor de acces, al facilităţilor, printre care gazele naturale,  al transportului de persoane,  al liniilor de legătură cu Râmnicu Vâlcea Parc industrial1şi cu restul localităţilor limitrofe…

Este o imensă provocare şi o misiune de-a dreptul curajoasă a autorităţilor locale care, printr-o campanie agresivă, trebuie să atragă tot ce se poate din punct de vedere economic şi imobilar în zonă. Şanse sunt, având în vedere cel puţin două premise – lipsa unor investiţii serioase în Vâlcea, timp de 25 de ani, dar mai ales şoseaua de mare viteză, Autostrada Sibiu-Piteşti, care va trece prin apropierea Budeştiului.

„Motorul economic şi prosperitatea vor veni de aici, din zona Parcului Industrial Budeşti. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem, dar aici trebuie un efort coordonat, nu doar al nostru, ci şi al CJ Vâlcea, al Râmnicului, pentru ca acest Parc Industrial să funcţioneze la capacitate maximă. Localitatea este deschisă spre orice investitor şi mai ales unul care să genereze noi locuri de muncă. Am speranţa că, în foarte scurt timp, cele două zone industriale, prin extindere, mă refer la Budeşti şi Râureni, se vor intersecta geografic”, spune Ion Vlădulescu, primarul localităţii.

Loading...

3 comments

  • Petre

    Felicitari conducerii primariei Budesti! Dati-i o lectie domnului primar Gutau care nu face nimic in Ramnicu Valcea decat afaceri personale. Sunt convis ca veti face minuni pentru ca sunteti oameni educati si respectuosi . De ce nu va mutati in oras sa va punem primar? Ca asta pe care il avem ne-a dus in sapa de lemn. Pregatiti-va sa ii luati locul. Probabil cat de curand va ajunge iarasi la mititica.

  • Cristina

    Budeștiul are drumul principal care trece prin fata Primăriei varza…de necrezut ….îți tremura volanul în mana de zici ca ai Parkinson .santurile nearanjate cu buruieni netaiate poduri nevopsite, drumurile in general sant atat de înguste ….poteci ….trotuare cu pomi nici vorba….Budeștiul anului 2018….de plans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *