Secrete nespuse despre lupta de la Posada

„Mă Pişti, apăi, o fi bun drumul ăsta de retragere? Pe unde ai zis că suntem, acuma, ca să nu-i dea prin cap lui Basarab să ne urmărească”

„Majestate Carol Robert…eu cred..”

„De Anjou, dacă tot spui numele apăi spune şi de Anjou”

„Of Majestate, matele zici că eşti rege bosgor, dar anjuuul ăsta e franţuzesc. În fine, mergem pe la Posada, ca să scăpăm de valahul ăsta”

„Posada? Pe Comarnic, zici. Vezi să oprim la Sinaia, poate schiem un pic sus la cotă”

„Nu, majestate de Anjou, e Posada de Loviştea, aici la Vâlcea. E o scurtătură, pe harta apare ca drum naţional chiar, a zis un valah, pe nume Butnaru că-l asfaltează”

„He he he, mă Pişti, mă, tu crezi ce spun valahii. Păi ăştia sunt în stare să facă 100 de ani pentru o lucrarea. Lor le va lua 1000 de ani să-şi facă o ţară. În fine. E bine că e pe la munte, că la ultima discuţie cu Basarab, i-am spus că retrag asedierea şi mergem la băi, la Amara”

„Ai spus pe dracu, dacă ai spus la telefon, ăştia de Serviciul Valah de Informaţii ştiu că ai minţit Şi apoi o s-o anunte pe Kovesi”

„Asta nu-i de a noastră? După nume, e grofă”

„Dracu ştie de a cui e, că să întreabă şi valahii ăştia băgaţi la ocne, a cui mai e. A, uite, cică pe aici vor să facă autostrada”

„Bă, tu eşti bolund, autostradă în Evul Mediu timpuriu, ce dracu, avem roţi la cai. Ia zi unde facem un popas”

„Păi, ori la Perişani, ori la Titeşti, ori la zuliul ăla de la Boişoara sau jos la Câineni. Hai întâi la Perişani, că are acolo Sandu, a statuie cu Basarab, chiar pă colţ”

„Şi cu mine de ce n-are, că dacă nu eram eu…cu tupeu să vin să-i ocup şi pe fraierii ăştia de dincoace de munţi. Numai că de, se făcu iarnă. La primăvară venim după ei. Cam frig acum în noiembrie. Ai şi tu sticla aia de palincă la tine?”

„Am majestate de Anjou. Uite. Să dau şi la cavaleri. Că stau săraci pe cai cu armurile alea moderne”

„Ce armuri bă Pişti, vezi că dacă află romii de aici de pe Valea Băiaşului că au fier pe ei, cavalerii noştrii, îi lasă dracu în curu gol. Apropo, mă, Pişti, Loviştea, nu o zona aia în care Frank Timiş a spălat nişte bani făcând mănăstiri”

„Ssst şefu, nu se vorbeşte despre asta. Banu e ochiu popii aici la valahi. Auuuu. Ce dracu…Aoleo majestate se aruncă în noi cu pietre şi bolovani. Sus colo pe stânci, să-mi bag picioarele sunt rudarii de la Racoviţa!”

„Nu, Piştii, au, ce m-a lovit, sunt fraieiri din armata a XIV-a a lui Basarab. Al dracu ne-a bunghit, pe unde o luăm spre casă. Vai de mine, ia uite floarea cavalerimii mele cum se clatină. E clar, e ambuscadă. Du-te şi tu şi anunţă NATO să intervină”

„Care NATO, majestate, că aia o să fie peste 700 de ani. Ne descurcăm cu putem.  Păzea fugi majestate, dă-mi mie sigilul şi ţaoalele că dacă e vreo chestie mă dau eu rege”

„Ai vrea tu, Pişti, ştiu că asta visezi, ia că i le dau lui Ioşca. Ioşcooo, vino încoace şi dezbraca-te şi facem schimb. Ia uite he he he..Ioşca are tanga, bă, nesimţitule!”

„Majestate dar şi matale de ce porţi sutien?”

„Aoleo. Mi-a rămas de noapte trecută de când am fost cu Basarab, whoops”

„Păzea. Majestate, ăştia nu sunt valahi. Ăstia sunt mineri. Au plecat la Bucureşti şi au greşit drumul. Cică iar i-a chemat Iliescu ăla să-l apere de dosarul deschis de Curtea Supremă”

„Pe dracu, şi noi ce facem aici, e treaba lor internă. Să vezi că mă cheamă şi pe mine martor. Ca pe Cozma Băi, eu am plecat la Buda. Vă descurcaţi şi voi şi ne vedem mâine seară, la opt opt şi ceva fix la nea Fane Încurcă Lume. Iar tu Pişti, vezi în cronica de la Viena, ce dracu scri acolo, fără mineri şi alte chestii”

Posada Milea

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *