Salariatii Oltchim isi cer primele de vacanta si salariile restante

Un nou protest a fost declanşat la începutul săptămânii trecute, la Oltchim, salariaţii disponibilizaţi în urmă cu trei luni solicitând primele de vacanţă şi salariile restante aferente concediilor de odihnă, din perioada în care erau angajaţi.
„Pe bună dreptate, oamenii au tot dreptul să protesteze pentru că au fost promisiuni neonorate de către actualii administratorii judiciari. Oamenii au fost din nou duşi cu zăhărelul cu cei 1,8 milioane de lei, bani pe care îi au de dat. În fine, vedem cum autorităţile locale stau şi văd cum actualii administratori judiciari vând pe bucăţi patrimoniul Oltchim. Mâine vor vinde un rinichi, mă refer la la seţia Ramplast, apoi ce vor mai vinde?”, a declarat, liderul Sindicatului Liber „Oltchim”.
Aproximativ 1000 de salariaţi ai Oltchim au fost disponibilizaţi la începutul lunii iulie, ca măsură de redresare a activităţii combinatului.
Potrivit reprezentanţilor combinatului, marţi, 8 octombrie, va avea loc licitaţia pentru vinderea activului Ramplast din cadrul Oltchim, iar sumele rezultate, împreună cu creditele acordate de Piraeus Bank şi Transilvania Bank, vor fi utilizate pentru recapitalizarea societăţii.     Oltchim se află în procedură de insolvenţă din luna ianuarie.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *