Râmnicul sub ape marti după amiază

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost mobilizate pentru atenuarea efectelor inundațiilor produse marți în municipiul Râmnicu Vâlcea, apa atingând aproape o jumătate de metru pe unele străzi, a informat prefectul județului, Radu Renga.

Conform acestuia, au fost inundate mai multe străzi și bulevarde, precum și garaje, pasaje și magazine.

„Având în vedere precipitațiile abundente înregistrate în cursul zilei de marți pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, când mai multe străzi au fost inundate, apa atingând în unele zone chiar 40 de centimetri, s-au luat de urgență măsuri pentru a elimina aceste efecte. Cele mai afectate străzi la această oră sunt bulevardul Tudor Vladimirescu, în zona școlii gimnaziale nr. 5, strada General Magheru, unde mai multe garaje au fost inundate și strada Calea lui Traian, zona parcării amenajate în centrul municipiului. În cazul acesteia din urmă, apa a atins 30 de centimetri, iar un magazin a fost inundat. Totodată, au fost afectate și toate pasajele pe sub calea ferată”, a spus prefectul Renga.

De asemenea, precipitațiile au afectat și arestul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.

În prezent, forțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea intervin cu patru motopompe și trei autospeciale.

„A fost o cădere destul de mare de precipitaţii pe metrul pătrat iar mare parte din reţeau veche de colectare a apelor nu a făcut faţă. Ştim însă punctele nevralgice şi am luat legătura cu APAVIL pentru a interveni cât mai rapid. Avem sesizări şi din zonele periferice, unde apele scurse de pe versanţi au intrat în gospodăriile oamenilor”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul interimar Eusebiu Veţeleanu.

Astfel, în cartierul Ostroveni, mai multe străzi au fost inundate, în zona pasajelor rutiere Dacia, Hervil şi Bogdan Amaru nu s-a mai putut circula, iar mai multe gospodării din cartierele Râureni, Goranu şi Troianu au fost inundate.

Judeţul Vâlcea se află sub avertizare de vremea rea, fiind anunţate ploi torenţiale şi vijelii pentru marţi seara

AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *