Primul mare investitor din Lungeşti a arendat 500 de hectare şi va deschide o croitorie

Lungești, comună aflată la extremitatea de sud a județului Vâlcea, cu cei mai mulți frasini și stejari seculari, cu cea mai lungă stradă din Europa, în lungime de 28 kilometri, unică și prin rezervațiile de liliac și ghimpe sălbatici, dar și berze negre.

La Lungeștii Vâlcii se vrea, se poate și se face. Așa se face că, acum, o comunitate dintr-un colț al Vâlcii care până, nu demult, nu avea nicio utilitate, este una unde oamenii au apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate, poduri, stație de tratate a apei, școli moderne, cu parcuri de joacă, o zonă amenajată în stil rustic pentru evenimente,  12 fântâni publice amenajate, biserici vechi și noi îngrijite.

În prezent se lucrează la dotarea dispensarului uman unde din 6,5 milioane de lei va fi achiziţionată aparatură medicală modernă pentru tratamentul în  ambulatoriu. Podul de la Neamţu se află în grafic.

„Dar cel mai important aspect este că Lungeştiul este căutat de investitori importanţi. Un cetăţean de Bucureşti a arendat 500 de hectare de teren iar prorietarii vor primi 800 kg/hectar. Acelaşi investitor va deschide şi o secţie de croitorie într-o şcoală dezafectată şi se vor crea astfel 30 de locuri de muncă. Şi acesta este începutul pentru că funcţie de modul cum vom coopera aici în zonă, prin Lungeşti se poate dezvolta un drum care să scurteze distanţa spre Bălceşti”, spune primarul Tibi Costea.

Potrivit edilului ”comuna Lungești se află într-o fază de schimbări structurale, care trebuie să aibă loc, în contextul schimbărilor regionale, naționale și europene. Ne dorim o administrație publică locală în slujba cetățenilor, modernă și cu obiective ambițioase.” Acesta mai spune că, pas cu pas, trebuie rezolvate toate obiectivele care dezvoltă o comunitate. Nu numai, asfalt, apă, canal, cablu tv, internet, trebuie investit în sănătate și educație, pentru că sunt obiective majore care contribuie la diminuarea tendințelor de declin socio-economic și automat la îmbunătățirea nivelului rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *