Primele efecte ale cazului „Gutău”: Livia Stanciu dată afară de la Institutul Naţional al Magistraturii

Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ și judecător CCR, a fost dată afară de la INM (Institutul Național al Magistraturii). Decizia vine de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Judecătorul CCR, Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Mircia Gutău a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Achitarea a venit în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil.

Achitat la fond și apel, Mircia Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

Loading...

One comment

  • Cecile C.

    Cam putin pentru gravitatea faptelor comise. Sa nu uitam si de cazul Rarinca Mariana , femeia nenorocita de aceasta sluga a lui ochila si muteniei pamintului. Acesta din urma daca ar avea bun simt ar revocao de la CCR dar se pare ca interesele personale sint mai presus decit raul facut romanilor.
    Prin mentinerea la CCR a acestui jeg uman , cel ce , chipurile este presedintele Romaniei , demonstreaza ca apreciaza mai mult hotia , impostura si jigodismul decit cinstea , onoarea si demnitatea , dupa principiul „cine se aseamana se3 aduna”. Fereasca Dumnezeu cind vor plati pretul corect si tortionarii vremurilor noastre.
    „Pas cu pas” marele sas demonstreaza ca locul lui este la brutarie. La cit mai multi ani sau cel putin cite doi de fiecare casa , furata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *