Primarul din România care a tăiat ajutoarele sociale la 500 de cetăţeni merită felicitat

Un primar din județul Botoșani a tăiat ajutoarele sociale la 500 de persoane. Florin Buţura ar putea fi un exemplu bun de urmat pentru alți politicieni.

Florin Buţura a decis să aplice legea încă din primele zile ale mandatului său,  iar într-un an, numărul asistaţilor social din oraş a scăzut de la 850 la 360.

Decizia primarului a stârnit nemulţumirea unora, în special a celor de etnie romă, dar Florin Buţura spune că nu va renunţa la idee.

Florin Buţura a fost ales primar al oraşului Ştefăneşti în vara anului trecut. Una dintre primele măsuri luate a fost verificarea listelor cu asistaţi social şi stabilirea unui grafic privind orele de muncă în folosul comunităţii pe care aceştia trebuiau să le efectueze. Unii dintre ei erau plecaţi la muncă în străinătate, alţii au refuzat să se prezinte. Edilul spune că nu a făcut niciun compromis, iar cei care nu s-au prezentat au rămas fără ajutorul social. Într-un an de zile, numărul beneficiarilor de ajutor social în oraşul Ştefăneşti şi satele arondate a scăzut de la 850 la 360. Decizia primarului a stârnit nemulţumirea unora, în special a celor de etnie romă, dar Florin Buţura spune că nu va renunţa şi că va respecta legea indiferent de pierderile electorale pe care le va avea.

“Vara trecută erau peste 850 de persoane care beneficiau de ajutoare. Acum avem vreo 360 de persoane. Nu au venit să-şi facă orele de muncă şi, după o lună de zile, au pierdut aceste ajutoare sociale. În fiecare lună ei sunt chemaţi să-şi facă orele de muncă, la curăţenie, strâns hârtii, la desfundat poduri. Nu sunt lucrări grele. Până la urmă, mizeria tot ei o fac”, spune Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti. btonline.ro

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *