Primăria Lădeşti cere sprijin CNAIR pentru reabilitarea DN 65C

Primăria din Lădeşti solicită CNAIR informaţii cu privire la reabilitarea DN 65C, drum care tranzitează localitatea de la nord la sud şi care s-a degradat destul de mult în ultima perioadă.

„Suntem traversaţi de drumul Craiovei, cel care leagă Râmnicu Vâlcea de Craiova, prin Bălceşti, drum care însă ar trebui de urgenţă reabilitat. Considerăm că infrastructura este o condiţie pentru ca investitorii să vină în localitate. Lădeştiul este un pol regional în această parte de judeţ şi ce a depis de noi am reuşit. Consiliul Judeţean se implică şi el în reabilitarea drumurilor care depind de ei. Am înţeles şi apreciem faptul că legătura spre Glăvile este prioritară pentru autorităţile judeţene”, spune Ion Lixandru, primarul din Lădeşti.

Lădeștiul este una din comunele vâlcene care stă destul de bine la infrastructura locale, benficiind de alimentare cu apă, drumuri asfaltate în proporție de 90 la sută, utilități,  astfel că, în viitor vrea să se facă remarcată și pe alte paliere.

În ultimii ani, Ion Lixandru a transformat localitatea într-o comună mai prosperă şi mai evoluată, iar acum, acesta dorește ca, după finalizarea tuturor drumurilor, să apară și investitori interesați de zonă.

”În ceea ce privește infrastructura, nu ar mai fi mult de lucru și pentru că asfaltările sunt cele mai solicitate de către cetăţeni, vom continua modernizarea străzilor. Avem proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării pentru extinderea și modernizarea a 10 kilometri de drumuri și 10 kilometri de canalizare. Alimentare cu apă avem în toată comuna, dar trebuie să continuăm și cu canalizarea. La drumuri, doar cei 10 kilometri mai sunt de asfaltat și am terminat și cu asfaltatul. De asemenea, vom construi în satul Găgeni încă un pod și mai rămâne ca, anul acesta, să rezolvăm cumva și cu casa de cultură. Vom încerca la Compania Națională de Investiții să depunem un proiect pentru finanțarea acestei investiții.”, spune edilul din Lădești.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *