Președintele CJ Vâlcea dorește să înființeze Centre pentru vânzarea cărbunelui către populație în județ, dar și în județele deficitare de masă lemnoasă

Îngrijorat de soarta minerilor din comuna Alunu, circa 400 de persoane, primarul Cristian Birăruți a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, pentru a lămuri câteva aspecte cu privire la viitorul minerilor.

”În data de 10.10.2019 am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Judetean Vâlcea Constantin Rădulescu pentru a-i comunica problemele pe care le confruntă comuna Alunu. Asa cum s-a ținut de cuvânt in legătură cu promisiunea asfaltării pe drumul judetean, sunt convins că împreuna vom continua lucrările în comuna Alunu. Am avut discuții pe tema problemelor cu mineritul in zonă, in urma căreia am primit o veste care m-a bucurat foarte mult. Președintele Consiliului Judetean va propune ca exploatarea minieră Berbești-Alunu să devină societate pe acțiuni care va avea două obiective principale: livrarea de cărbune către CET, dar și implementarea unei idei pe care a lansat-o de când era deputat, livrarea și vânzarea de cărbune către populație prin centre special constituite. Centrele vor fi amenajate în Valcea, CET, Bălcești, Horezu, Govora,Călimanesti, Drăgășani, Brezoi etc, dar și înspre Dunăre, în județele deficitare de masă lemnoasă. Este o idee excelentă, deoarece cărbunele se va vinde cu bani gheață, realizându-se profituri mari, ceea ce va duce inclusiv la păstrarea locurilor de muncă, dar și salarii mai mari pentru mineri.”, a declarat public primarul Cristian Birăruți, primarul localității.

Claudia POPA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *