Povestea ‘furtului’ celui mai înalt vârf de munte din Germania care a pus pe jar poliţia

Gluma făcută de o agenţie de publicitate, care a postat un video pe Internet în care patru indivizi ”fură” 25 de centimetri din cel mai înalt vârf de munte din Germania, Zugspitze, s-a transformat într-o poveste rocambolescă în care s-a implicat până şi poliţia germană, transmite sâmbătă EFE.
Înregistrarea video a început să fie difuzată săptămâna trecută pe Youtube, iar sâmbătă toate ziarele importante din Germania au scris despre acest subiect. În film se vede cum patru persoane urcă pe Zugspitze, în Alpi, şi, înarmaţi cu târnăcoape şi dălţi, reuşesc să desprindă o bucată de rocă şi s-o bage într-un rucsac, după care bărbaţii încep să coboare de pe munte. ”Hoţii” se prezintă ca fiind austrieci, susţin că vor să ducă roca la ei în ţară şi insistă că, rămas fără vârf, muntele cel mai înalt din Germania nu mai măsoară 2.962 de metri.
Totul s-ar fi terminat aici dacă poliţia din Garmisch-Partenkirchen, oraşul cel mai apropiat, nu ar fi hotărât să deschidă o anchetă, scriu mass media locale. Abia vineri s-a aflat şi de unde a pornit toată povestea: gluma unei agenţii de publicitate căreia i se ceruse să realizeze o campanie video pentru un târg de machete care avea loc la Viena. Agenţia de publicitate a insistat că piscul de munte din Germania nu a fost distrus, ba chiar a explicat că bucata de rocă ce apare în înregistrare nu este de pe muntele Zugspitze, ci a fost dusă în vârf de către alpinişti pentru a putea înregistra filmuleţul. Totuşi, poliţia germană vrea să-i pună sub acuzare pe autorii farsei, cu toate că presei germane nu-i este prea clar de ce anume i-ar putea acuza pe glumeţi

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *