Poduri, podețe, 7 km de asfalt și gaze la Cernișoara, prin FDI

Ani la rând, comunitatea din Cernișoara are de suferit din cauza pagubelor cauzate de pârâul cu același nume, în perioadele ploilor abundente. Pârâul străbate localitatea, pe o distanță de 30 de kilometri, iar primarul Mihai Ionescu spune că, de 10 ani de zile ”pistonează” Administrația Bazinală de Apă Olt, de la Râmnicu Vâlcea pentru regularizarea pârâului, dar fără niciun rezultat. Deși a  a primit promisiuni, până acum nimic nu s-a concretizat. Ultimele ploi au inregistrat calamități serioase, pe care le-am mai prezentat și luna trecută, iar din cauză că oamenii traversau prin apă, neavând punte, autotitățile locale au demarat construcția unei punți pietonale între drumul județean 676D și cătunul Mătuțoiu.

”Sunt cinci gospodării în cătunul Mătușoiu și nu mai aveau cale de acces către comună, din cauză că ultimele ploi au luat cu totul puntea. Treceau prin râu și nu e posibil așa ceva. Așa că am demarat noi constucția unei punți. Comuna are  nevoie de 15 poduri și podete, investiții extrem de importante pentru populația din satele Armăşeşti, Groşi, Modoia, Cernişoara, Mădulari, Obârşia și Sărsăneşti, iar penstru asta vom depune proiect la FDI. Totodată se lucrează la reabilitarea și modernizarea dispensarului medical din comună, iar când va fi gata, vom instala și mobilierul, pe care il avem deja depozitat. Un lucru îmbucurător și pentru care ii mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, este asfaltarea drumului de legătură cu localitatea Stroești, drum care merge de la Popesti, trece prin Cernișoara-Stroesti-Mateesti și ajunge la Alunu.”, a declarat Mihai Ionescu.

Autoritățile locale vor depune prin Fondul de Dezvoltare și Investiții proiecte pentru construirea de poduri și podețe, asfaltarea a 7 km de asfalt pe drumuri și introducerea gazelor naturale.

Claudia POPA

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *