PDL Vâlcea va avea un singur candidat pentru preşedinţia partidului, a decis Colegiul Director

Colegiul Director al organizaţiei PDL Vâlcea a decis, sâmbătă, ca la alegerile interne care urmează a avea loc în luna noiembrie să existe un singur candidat la funcţia de preşedinte.
„A fost o decizie luată cu un scor de 76 voturi pentru şi 35 de voturi împotrivă. Decizia a fost motivată prin ideea de a ţine partidul unit. Candidatul rămas în cursă este domnul Romulus Bulacu”, a declarat pentru AGERPRES, prim vicepreşedintele organizaţiei, deputatul Romeo Rădulescu.
Surse din interiorul partidului au declarat că şedinţa de sâmbătă a fost una „destul de tensionată”, în sensul că gruparea care îl susţinea pe fostul primar al oraşului Horezu, Constantin Niţu, a fost criticată prin „implicarea lui Mircia Gutău în treburile interne ale partidului”
„Se ştia că în spatele lui Niţu se află fostul primar Mircia Gutău şi membru PDL, cu Aurel Simion şi Iuliana Moise. Gruparea a fost contestată, fiind acuzată că permite unui om din afara partidului să facă jocurile pentru putere în PDL”, au declarat sursele.
De altfel Mircia Gutău a fost preşedinte al PDL până în anul 2010, când a fost arestat şi condamnat pentru fapte de corupţie comise pe când era primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.
În prezent Mircia Gutău nu este membru în niciun partid politic.
Romulus Bulacu, inginer de profesie, are 57 de ani, este om de afaceri şi ocupă funcţia de prim vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea. Acesta a mai candidat în urmă cu trei ani la funcţia de preşedinte al partidului dar a fost învins de actualul lider, Dorel Jurcan. Cel din urmă a anunţat public că nu mai doreşte un nou mandat în fruntea partidului.
PDL Vâlcea are 8 primari în judeţ şi un parlamentar, deputatul Romeo Rădulescu. AGERPRES

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *