Oare anul viitor voi mătura, personal, scările Consiliului Judeţean Vâlcea?

Recunosc, m-am pripit când am luat în derâdere conferinţa despre Cyber Tehnologie de la Râmnicu Vâlcea şi despre ideea pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a pomenit-o. Mă refer la înfiinţarea la noi în oraş a unei Cyber Academy de apărare împotriva atacurilor informatice.  Una chiar europeană.

Am avut ulterior cu preşedintele Rădulescu o discuţie în detaliu despre acest proiect. Sincer, m-a dat pe spate o asemenea idee, pe care, eu fiind Toma Necredinciosul, nu o cred aplicabilă. Dar, am zis că da. Dacă e posibil…Şi atunci am pus un pariu.

Dacă tot ce mi-a povestit, în mod serios şi pătimaş, preşedintele Rădulescu, se va face, atunci eu voi mătura o zi, scările Consiliului Judeţean. Fără glumă. Ideea de avea la Vâlcea, o astfel de „universitate” specializată în cursuri privind protejarea site-urilor împotriva atacurilor cibernetice, mai mult, un centru european, unde să vină tineri din toate colţurile nu doar ale ţării, ar însemna o revoluţie cu adevărat emblematică pentru Vâlcea, pentru oraş.

Nici nu ne putem imagina efectele pozitive sau consecinţele economice ale unei astfel de structuri educaţionale. Ar însemna mutarea Râmnicului pe harta centrelor IT din lume, un salt uriaş economic, un salt de profunzime, o transformare pe harta valorilor a societăţii vâlcene. Ce mai, ar fi ceva cu adevărat unic şi fundamental aici, în republica noastră.

Dar, oare? Oare vorbim de un idealism sau un optimism exagerat din partea autorităţilor? Sunt ferm convins că preşedintele Rădulescu crede şi ţine la acest proiect. Dar oare îi va reuşi?

Personal eu sunt ezitant. Şi evident, prima dată, am zâmbit în colţul gurii când am citit despre acest proiect. A doua oară, am rămas intrigat dar am rămas la fel de sceptic.

În fine, îi urez succes preşedintelui Rădulescu în acest proiect. Şi da, dacă se va înfiinţa această academie, în ziua următoare, iau mătura, mopul şi curăţ scările Consiliului Judeţean. Dar o voi face cu plăcere.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *