O mare corporaţie IT din Cluj va deschide, la Râmnicu Vâlcea, un punct de lucru

O corporaţie în domeniul IT, care în prezent activează la Cluj Napoca, intenţionează să deschidă, la Râmnicu Vâlcea, un sediu de lucru, spune viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

„Noi am trimis deja o adresă companiei, prin care le-am răspuns că suntem receptivi şi, evident, că le vom acorda tot sprijinul pentru a deschide un punct de lucru aici. Vom identifica mai multe terenuri şi le vom prezenta, după care ei vor decide. Vom discuta şi posibilitatea acordării unor facilităţi, adică, prin  Consiliul Local, vom propune să fie scutiţi de la plata impozitelor până când  vor demara activitatea de producţie. Nu vreau să estimez câţi angajaţi ar putea să lucreze, dar, orientativ, numărul lor ar fi între 300 şi 500. Şi vreau să subliniez că meritul acestor discuţii revine domnului deputat Eugen Neaţă”, spune Veţeleanu.

De altfel, nu ar fi prima mare corporaţie IT care ar veni la Vâlcea. Tot din Cluj, se pare că o altă companie ar dori să deschidă la noi în municipiu un punct de lucru.

În prezent, la Râmnicu Vâlcea există câteva mici companii IT pe piaţă, dar ponderea acestora este la sub 1% din PIB-ul judeţului.

Aceste veşti sunt bune pentru piaţa muncii, se ştie că salariile din domeniu sunt atractive şi ar putea genera un efect de întoarcere acasă a tinerilor din Râmnicu Vâlcea, absolvenţi ai facultăţilor de profil. Se ştie şi faptul că tinerii din Râmnic sunt pricepuţi în programare.

În acest moment, clusterele IT sunt concentrate doar în 4 mari oraşe, centre universitare puternice ale României – Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi, aici dezvoltându-se o industrie care contribuie cu 7% la PIB-ul României.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *