O elevă a fost accidentată, pe un traseu montan, în comuna Racoviţa,

O elevă de 17 ani și jumătate a fost accidentată pe un traseu montan din Vâlcea, în localitatea Racovița. Fata se află pe o cărare de munte unde traseul este accidentat. În zonă au acţionat Jandarmeria montană, Salvamont Vâlcea și SMURD Brezoi,

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Vâlcea, fata care s-a accientat se află într-o tabără pe Valea Băieșului și a plecat pe traseul montan cu alți colegi neînsoțiți.
”Este o tabără de cercetași pe Valea Băiașului. Din informațiile pe care le avem un grup de șase copii au plecat neînsoțiți pe traseul montan și într- adevăr o fată de 17 ani și jumătate s- a accidentat. Are un traumatism la membrul inferior. Se află în localitatea Racovița. Ambulanța nu poate urca până în zona respectivă unde se află fata, terenul este accidentat. Ne- au venit în sprijin SMURD Brezoi, jandarmeria montană și salvamontul Vâlcea pentru a coborî fata. În momentul în care coboară i se vor face toate investigațiile necesare. Apelul la 112 a fost la 14.47, acțiunea este în desfășurare de aproape două ore”, a precizat Adrian Popescu purtător de cuvânt Serviciu Ambulanță Vâlcea.

La acest accident au fost solicitați și pompierii din cadrul ISU Vâlcea. Potrivit lor fetei i s-a dislocat genunchiul drept în timp ce parcurgea traseul. Eleva nu este din județul Vâlcea, ci din zona Moldovei.

Pacienta de pe munte este conştientă, cooperantă, a fost monitorizată şi s-a început deplasarea către ambulanţa SMURD.
La fața locului sunt 3 paramedici SMURD, 2 persoane de la salvamont, 3 jandarmi.

Loading...

2 comments

  • Grupul de sase tineri era o patrula de cercetasi din centrul local Sf Dumitru din Valea Lupului jud. Iasi, si normal ca nu era insotit din moment ce se afla in concurs la proba de traseu montan din cadrul Trofeului Cupa izvoarelor. Echipa SMURD a plecat înaintea grupului, monitorizata prin radio de responsabilii concursului si de unul dintre liderii adulţi din stafful concursului. Liderul cercetaş plecat să ajute patr care este de profesie salvamontist şi este încadrat la Serviciul Public Salvamont Sibiu. A plecat cu o ora inainte de sosirea echipelor de interventie in locul unde se oprise patrula înainte de partea finala, de coborâre, a traseului si împreună cu colegii fetei accidentate a organizat coborârea cu mijloace improvizate până la întâlnirea cu cei de la SMURD. Multumim celor care ne-au fost alaturi si ne-au ajutat. Menţionăm că la Trofeul Cupa izvoarelor au participat 600 de cercetasi cu vârste între 11 şi 18 ani şi 120 de lideri adulţi şi voluntari cercetaşi.

  • radu lucian

    Acest articol este probabil scris pe genuchi ,in parc,la o bere ! Mai nimic din ce este scris nu dovedeste o informare si prezentare corecta a evenimentului.Tinerii,cei 6,erau de fapt o patrula de cercetasi,participanta la un concurs de orientare.Deci,nu puteau fi insotiti din mai multe motive: traseul era marcat de organizatori,cu numeroase puncte de control,iar concursul nu se face cu ghid,pentru ca n-ar mai fi concurs ci plimbare de pantofari.,Fiecare patrula este instruita si antrenata pentru astfel de concursuri.Fiecare patrula are trusa de prim ajutor pe care stie sa o foloseasca,si legatura telefonica sau radio cu posturile de control.A fost vorba de o entorsa provocata de o alunecare.Accident minor.Interventia nu afost ajandarmilor ci a celor de la Salvamont si tabara,Au venit si jandarmii dar nu ei au rezolvat.In final ,totul a fost o.k si fara urmari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *