Nu toţi liberalii vâlceni susţin „Mineriada” de pe Facebook, impusă membrilor, de conducerea PNL Vâlcea

Gazeta Vâlceană a reuşit să obţină un document intern al PNL Vâlcea, în care sunt trecute mai multe prevederi sau indicaţii cu privire la politica internă sau „politica de comunicare” pe care urmează să o practice membrii BPJ cu precădere de acum înainte pe Facebook.

Sunt obligaţi, după cum arată documentul prezentat de Crisu Popescu, să dea like-uri la toate postările de partid fie local, fie naţional şi să atace agresiv orice postare a PSD, toată această activitate obligatorie zilnică, fiind un criteriu sine qva non, pentru accederea pe lista de consilieri la localele din 2020.

Trec peste faptul că este cea mai dură mobilizare de forţe, nici USR în războiul cu Dragnea nu era atât de virulent şi peste faptul că la PSD, lipsa de comunicare este ca în balada Mioriţa, toţi contemplă „brazii şi păltinaşii, soarele şi luna”.

Că în afară de Dana Oteşanu, la PSD lispeşte cu desărvârşire orice spirit combativ, avem doar distribuiri mecanice a unor comunicate emise de liderul de partid, adică au „o faţă care cere pumni”, cum se spune în popor.

Altceva voiam să spun. În afară unor dizertaţii profund penibile a unor postaci de facebook care s-au înscris într-un servilism delirant în slujba PNL, care speră că vor obţine un oscior la imenenta victorie a partidului, deveniţi „jurnalişti” de cameră, cu laptop şi frustrări personale, este de salutat opţiunea unor membrii PNL care au făcut posibilă aflarea acestei politici extrem de dură a partidului. 

Faptul că au fost dezamăgiţi de modelul respectiv de „invitaţie la agresiune” şi au transmis presei, mai ales jurnalistului Crişu Popescu, aceste documente, denotă faptul că sunt în totalitate, în dezacord cu acest mod de a face politică.

Suntem în 2019, la 30 de ani de la mineriadele de stradă, eu cred că a sosit momentul ca mineriadele să nu se translateze în spaţiul virtual, ca lămpaşul şi ranga de ortac să nu se transforme în înjuratură de facebook şi exprimarea unor frustrări social politice. De aceea sunt convins că şi în PNL Vâlcea există normalitate, echilibru, altfel acest manifest „ilegalist” de invitaţie la lupta de clasă virtuală nu ar fi apărut în presă.

Mulţi i-ar considera trădători pe acei membrii PNL. Eu îi felicit pentru că prin gestul lor s-au delimitat de mineriada în comunicare, propusă de conducerea partidului.

Liviu POPESCU

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *