Noapte albă la Vaideeni: Vaideeneanca Bianca Andreescu este noua regină a tenisului mondial

Victoria de la U.S. Open a scos lumea în stradă, în mica localitate de munte din Vâlcea, comuna de unde provine noua regină a tenisului, Bianca Andreescu, rudele acesteia urmărind cu emoţie, târziu în noapte victoria româncei noastre în finala de sâmbătă.

„Cred că nu a existat casă aseară şi aici în centru, unde vaideenenii să nu urmărească meciul de tenis al Biancăi. Nu a contat vârstă, nu a contat dacă oamenii ştiu acest sport, e Bianca noastră, spuneau. Tineri şi bătrâni i-au ţinut pumnii Biancăi. Ce a fost după victorie, nu mai spun. Este copilul nostru de suflet, comuna are un nou idol”, spune primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

Bunicii Biancăi Andreescu au retrăit din nou emoţiile din primăvară de la Indian Wells şi peste tot unde se vorbeşte de nepoata lor, ascultă şi au lacrimi. Sunt fericiţi că acolo, departe de casă, nepoata lor îi reprezintă cu demnitate, cinste, „chiar dacă joacă pentru ţara ei de adopţie”

Unchiul Biancăi, profesorul Cătălin Sâiulescu spune că au „ştiut că va câştiga finala, după meciul dramatic din semifinală, unde sportiva noastră a întors rezultatul

Bianca este o minune de copil. Sigur va veni în toamna asta aici. Mereu vine după o victorie. Anul ăsta ne-am revăzut la Cluj. Este neschimbată. Este un om minunat. Este acel copil frumos pe care îl cunosc de când făcea sport la Piteşti. Acolo, antrenorul de tenis i-a spus că are har, că are talent şi că va avea o carieră, dacă va face sacrificii şi se va depăşi pe ea”, spune Sâiulescu.

Familia Andreescu este o veche familie din Vaideeni, familie care acum 200 de ani, au venit din Ardeal, în marea migraţie a păstorilor din Mărginimea Sibiului. Tată Biancăi, inginer la bază, a lucrat la Dacia Mioveni, până la preluarea de către Grupul Ranault iar mama sportivei a fost economist la una din băncile din Horezu. Primul care a plecat în Canada a fost tatăl, ulterior a plecat şi mama Biancăi. Sportiva s-a născut acolo, dar pentru o perioadă, părinţii s-au întors în ţară, unde au încercat să dezvolte afaceri.

În acest timp Bianca a început sportul la Piteşti. Ulterior au plecat definitiv din ţară dar nu au rupt niciodată legăturile cu România. Bianca a fost selectată de Federaţia Candiană de Tenis şi statul canadian a investit în românca noastră.

Bianca Andreescu (19 ani) este noua senzație din tenisul mondial. Jucătoarea din Canada cu origini românești a câștigat turneul de la US Open, după o finală de vis cu Serena Williams, scor 6-3, 7-5.

Bianca Andreescu a primit felicitări din toate părțile, inclusiv de la Serena Williams, adversara sa din finală. Printre cei care au felicitat-o este și Simona Halep, campioana de la Wimbledon. ”Felicitări Bianca Andreescu pentru performanța extraordinară și pentru primul tău turneu de Grand Slam câștigat. România este mândră de tine”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Interesant este faptul că, după victoria fantastică de la Flushing Meadows, Bianca Andreescu o va depăși, de luni, pe Simona Halep în clasamentul WTA. Astfel, Andreescu va fi noul număr 5 WTA, în timp ce campioana de la Wimbledon va ocupa poziția 6.

Bianca Andreescu a fost extrem de fericită după performanța fantastică pe care a reușit-o.

„E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns aici să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic. Am încercat să pășesc pe teren și să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am jucat”, a spus Bianca Andreescu, la finalul partidei.

AP

Loading...

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *