Nicolae Sima : Infrastructura de bază este primul pas în dezvoltarea turismului

Sălătrucel, cu patru mari sate și cătune vechi, împrăștiate între culmile împădurite, cu case vechi, par un univers paralel, în care timpul parcă s-a oprit în loc, formează un tablou de poveste. Administrația locală cunoaște importanța strategică în turism a zonei și dorește neapărat să pună în valoare toate aceste frumuseți pe care le deține.Astfel că, prioritățile primarului Nicolae Sima sunt realizarea infrastructurii, prin

asfaltarea drumurilor, extinderea canalizării și introducerea gazelor naturale.  În acest sens, Primăria Sălătrucel are patru proiecte depuse la Fondul de Dezvoltare și Investiții care privesc asfaltări, gaze și extinderi rețele de canalizare și așteaptă finanțarea pentru a demara aceste investiții.

Nicolae Sima, primarul localității, a declarat că, infrastructura de bază este primul pas în dezvoltarea turismului, iar asta se rezolva doar prin proiecte. Astfel că,  proiectele primarului pentru modernizare drumuri vizează 5 km de asfalt în satele Sălătrucel – Șerbănești și 4,5 km în satele Pătești – Seaca. Al treilea proiect privește o extindere a rețelei de canalizare în lungime de 4,6 km, pe străzile ”La Popescu”, ”Stejarului” si ”Arbatu”. Iar ultimul proiect este cel pentru introducerea gazelor naturale în comuna Sălătrucel.

” Un plus pentru acest proiect îl reprezintă faptul că, rețeaua de gaze ce merge la Călimănești este la o distanță de doar 500 de metri de hotarul comunei Sălătrucel. Avem 18 km de rețea de gaze în proiect și acum suntem în faza de obținere avize și autorizații”, a declarat primarul Sima.

Claudia POPA

Loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *