Neaţă: Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ – 30% în plus la salarii

La începutul acestui an, personalul din administraţia publică, mai puţin primarii, viceprimarii, şefii de CJ şi vicepreşedinţii, au beneficiat de măriri salariale de 20%. Acestea măriri erau absolut necesare, deoarece se ajunse la un paradox, un funcţionar public lua puţin peste sau chiar sub 1000 de lei şi era umilitor când plătea unor asistaţi social, venituri de peste 1.200 de lei.

Mai mult, se ajunsese în situaţia ca posturile vacante să nu mai fie ocupate, jurist sau contabil la o primărie nu era pentru nimeni tentant, deoarece un salariu de 1.200 de lei şi cu multe restricţii era considerat nemotivant.

Pe acest fond la începutul anului, cabinetul Grindeanu a venit cu acea măsura reparatorie de a mări salariile personalului din administraţie cu 20%, pe lângă creşterea salariului minim la 14.500.

Numai că se ajunsese la un paradox, multe astfel de salarii mărite plus cumulul de vechime depăşea în unele cazuri salariile edililor dintr-o primărie, persoana executantă şi a cărui semnătură este extrem de importantă.

Astfel, deputatul vâlcean, Eugen Neaţă a venit cu un amendament de echilibrare.

„Avand in vedere recentele modificari din domeniul salarizarii administratiei publice si a faptului ca aplicarea acestora a condus la o serie de inechitati intre angajatii cu functie de executie/conducere si functiile de demnitate publica numite sau alese si pentru ca acestea trebuie corectate inainte de aplicarea legii unitare de salarizare, impreuna cu colega mea, deputat Daniela Otesanu, am depus un amendament la Ordonanta de urgenta nr. 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative.

Prin aceasta propunere dorim aducerea unei completari la Ordonanta nr. 2/2017 si introducerea unui nou articol, art.II, care sa explice clar data la care vor putea beneficia de aceasta majorare a salariilor/indemnizatiilor cu 30% primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii ai consiliilor judetene”, spune Eugen Neaţă

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *