Mihai şi Fraţii Buzeşti, before Wedding Day

„Şefu, Mihaie, io îţi spusăi ţie că unguroaica aia nu să măi întoarce, să mor dacă te mint. Plus că ne lăsă numărul de telefon greşit. Că nu răspunde, intră mesageria aic cu io no pot chivaniuc”

„Stroe, taci dracu din gura aia şi sun-o, că io o cred. Preda! Preda! Unde dracu e Preda, bă când ai nevoie de el, atunci nu-l găseşti”

„Joacă barbut cu tătarul ăla, ăla cu moţ în cap. Să vezi că iar se încaieră dacă pierde. Aşa a păţit şi cu Soliman, la Călugăreni, În pauza de masă, îl mâncă în cur pă frai-mio să joace bâza cu turcii şi se oftică rău, vere, de-l bătu pe Soliman. Crezu că e ăla, gagiul de kababăbărie şi nu-i aduse shaorma caldă”

„Bine, lasă dracu vrăjeala şi mai sun-o odată pe Ioji neni. Că eu nu îi dădui degeaba euroii. Să nu mă fac al dracu că mă duc peste ei. Ăstia unde au graniţă cu noi?”

„La Şelimbăr, Măria ta, acolo unde va dezvolta peste 500 de ani, Iohannis un spaţiu comercial!”

„Asta e după Valea Oltului! Cred că mă însor atunci la Proieni”

„Şefu, da Stanca ştie?”

„E ştie, abia ce i-am spus lu mama. Să vezi scandal, că n-are pământ, că tac-so e strungar, că a mai fost măritată. Stroe, hai sus, că văd că vine şi Preda. Mergem la nuntă şi apoi să ocupăm Transilvania”

„Ardealul şefu, că Transilvania e mai mare. E cu Banatul. Şi acolo, la Arad e Falcă primar, băiat de gaşcă, îl mai lăsăm. Eu aş zice să luăm şi Molodova, sunt nişte bucăţi acolo, mamă, mamă”

„Bă, tolomacilor, mergem să vedem dacă ne-a spus bine Ioji, că Bathory ăsta e cam slab ca dotarea militară. Îl caftim unde spusăşi tu, la Şeli..că mi se încurcă limba”

„Aaaa, la Şelimbăr şefu? Acolo am troznit eu vreo doi maghiari la pocker”

„Preda, lasă dracu trozneala. Hai, întâi mergem la nuntă şi apoi la luptă!”

„Care nuntă? Se însoară cineva? A, matale şefu, casă de piatră! Să nu-mi spui că o iei pe Stanca, sărăcia aia, nu zisă Teofana că e ruptă în cur că la partaj bărbat-so nu i-a lăsat nimic, i-a luat jipul, conturile şi moşia şi bichonul ăla maltez”

„Preda, ai fi mai mare tu decât mine, da, vezi că eu sunt pe tron! Hai la Proieni. Să aduni şi pescarii de acolo de la hidrocentrală să vadă lumea că suntem mulţi. Le dai apoi şi o sabie în mână şi mergem la Belimbărul ăla”

„Şelimbăr, Mihaie, dă-o în pana mea, de treabă. Aoleoo, Preda, cine dracu vine mă încoace ca nebunu!”

„Ai să-mi bag picioarele e tătarul ăla, să prinsă că avusei zarurile măsluite. Sari tu în faţa lui până coc eu ceva”

„Auuuuu!”

„Aoleo, ce faci mă, tătaru, ţigan ce eşti, bagi tu cuţitul în Stroe!!! Dimitrie! Unde e mă scriitorul ăla, Bolintineanule, vino încoace şi scrie o cronică, că uite frai-mio muri otrăvit de cuţitul tătarului”

„Preda, lasă-l. Nu vezi că e beat. Mâine!  Hai să-l îngropăm pe Stroe, mergem la nuntă, că i-am promis lui Stanca. Dimitrie, ia cu zeamă de varză…”

„Hâc, deci De trei zile lupta n-a mai încetat, părerea mea…Şi tătarul pare c-a înaintat.

Dar Buzescu Preda vede cu durere..ce naiba vede. Hâc. Floarea României ce pe vale piere”

“Aoleo, eşti varză Bolintinene…muci! Hai că v-am pupat. Preda băgă-l pe frati-to  în copârşeu, îl duci la Stăneşti la schit şi apoi vii la nuntă.  Dacă întârzii, ne vedem sus la Belimbăr. Ia zarurile cred că îl facem pe Bathory la babaroase”

Dimitrie Bolintin Deal

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *