La Suteşti demnitatea vine ca o moştenire a Istoriei

Administrația locală din comuna Sutești este dornică de a atrage cât mai multe investiţii private şi publice în localitate, mizând pe aşezarea geografică în bazinul viei nobile, numit Toscana României. O dispunere care ar putea deschide localitatea pentru cei care dorescc să deschidă aici mici fabrici sau industria serviciilor.

„Suntem în imediată vecinătate a unui municipiu, într-o zonă cu un uriaş potenţial agro-truistic dar şi monahal. Noi lucrăm la aducerea gazelor aici în comună şi vrem să fim complet deschişi la oricine doreşte să creeze aici afaceri. Noi ne-am fixat niște obiective pe care dorim să le punem în practică, mergând pe atragerea de fonduri europene dar şi guvernamentale. În acest sens, ne putem lăuda deja cu un utilaj performant cu care vom putea interveni prompt atunci când va fi nevoie în caz de calamităţi, zăpezi, inundaţii…”, spune Carmen Lixandru, edilul din Suteşti.

Primăria comunei Sutesti a achiziţionat un tractor echipat cu remorcă vidanjă, masină de împrăștiat material antiderapant, încărcător frontal, tocător pentru şanţuri multifuncțional şi lamă de zăpadă.

„Este foarte important să avem toate utilitățile, deoarece aflându-se poziționați foarte aproape de Drăgășani, oricând putem fi solicitați de posibili investitori. Totodată, gândim un proiect pentru asfaltarea drumurilor de tarla, foarte necesare oamenilor care practică agricultura”, a mai adăugat edilul din Suteşti.

Comuna aşezată în istorie de Neagoe Basarab, loc de pelerinaj pentru pandurii lui Tudor, basm al Bobriceştilor, centru aristocratic de veac XIX, acesta este Suteştiul. O localitate care va avea un muzeu în mijlocul pădurii, într-o casă de poveste, rămasă ca o insulă de prea frumos, în arhipeleagul agro-turistic al Suteştiului.

Primăriţa Carmen Lixandru ştie să exploateze acest compozit de istorie, tradiţii, cultură, geografie şi doreşte să impună Suteştiul drept reşedinţă de excelenţă pentru cei care vor să se stabilească în ruralul european.

Loading...

One comment

  • pop romeo

    Ce vorbe poleite, ia scrieti despre canalizare care nu exista , proiect demarat de pe timpul ex primarului infractor Stanescu , bani tocati aiurea si canalizare ioc. Unde sunt acele utilitati de baza ? Visee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *