La Scundu, proiectele administraţiei vor europeniza localitatea

Scundu – localitatea aşezată pe cea mai frumoasă cărare dintre dealuri, cu primăveri superbe, cu soare ramificat printre case, cu un pârâu care a fost dar pentru oameni şi cu o administraţie care s-a gândit mereu la ceea ce este mai util pentru fiecare locuitor. Acesta este Scundu.

Este locul unde mestecenii schimbă şoapte la gard cu paltinii din pădure, este locul unde lalelele se pregătesc de retragere şi unde salcâmii fac pregătiri pentru corul din mai.

Unde vişinii pierd petalele de aprilie şi trandafirii zâmbesc în tufe, pregătindu-se de premieră. E frumos la Scundu!

În aceşti ani când Scundu devine o localitate din ce în ce mai căutată pentru geografia ei, oferită parcă de divinitate să fie cărare printre dealuri, drum ascuns prin pădurile frumoase de mijloc de judeţ, administraţia vine în întâmpinarea celor care vor să se stabilească aici.

Nu trebuie uitat că forţa de muncă a acestei comune este una considerabilă, 40 de salariaţi merg zilnic spre Faurecia, 100 merg spre platforma Râureni, în timp ce peste 200 de familii sunt renumiţi apicultori. O localitate care, aşadar, se adaptează din mers economiei şi devine un reper în această parte de Vâlcea.

„Printre proiectele pe care urmează să le implementăm pentru a moderniza Scundu, se pot menţiona reabilitarea școlii gimnaziale, modernizarea şi reabilitarea dispensarului uman și dotarea și modernizarea sediului primăriei. Am păstrat o ştachetă, nu vrem să o coborâm. De asemenea, lucrăm la extinderea reţelei de apă, a canalizării și la asfaltarea de drumuri. Prin Compania Națională de Investiții, avem depus proiectul de reabilitare și modernizare a căminului cultural”, spune Dumitru Blejan, primarul din Scundu.

Nu în ultimul rând, primarul speră că şi drumul judeţean va intra în atenţia Consiliului Judeţean pentru modernizare.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *