La Mănăstirea Surpatele se află o Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului care plânge cu lacrimi dulci şi parfumate

Puţină lume ştie că la Mănăstirea Surpatele se află o icoană făcătoare de minuni care plânge cu lacrimi dulci şi parfumate.

O icoana adusă aici, în anul 1950, la Mănăstirea Surpatele, de către o maică Antonina, care a fost dată de ascultare la o altă mănăstire, nu foarte departe de aceste ținuturi ale Olteniei de sub munte.

Acolo, în podul unei clădiri părăsite, a găsit această icoană pe care a curățit-o și a început să se roage Maicii Domnului. Când s-a întors la Mănăstirea Surpatele a așezat-o în chilia ei și trăia în îndelungi privegheri, rugându-se Maicii Domnului. A primit mângâiere, pentru că Maica Domnului a început să plângă cu lacrimi bine mirositoare, arătându-se a fi vindecătoare de boli, ocrotitoare a mănăstirii și grabnic ajutătoarea tuturor celor care se roagă cu credință înaintea ei, primind tămăduire bolilor sufletești și trupești. Rânduiala așezării acestei icoane în Mănăstirea Surpatele și vindecările săvârșite înaintea ei, ne încredințează de dragostea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu.

Obstea manastirii, avand evlavie la Maica Domnului si vazand multimea minunilor savarsite de aceasta icoana care tamaduia de multe boli, a hotarat instituirea unui al doilea hram al manastirii inchinat cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului, cu data de praznuire 12 iulie.

Icoana este de origine ruseasca si, dupa parerea specialistilor veniti sa restaureze pictura bisericii in anul 2002-2003, ea dateaza de la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul sec. XVIII (1690-1700). Icoana este o copie a Icoanei Maicii Domnului de la Smolensk – Hodighitria („Cea care arata calea”, sau „indrumatoarea”), despre care se spune ca ar fi fost pictata de Sf. Evanghelist Luca, adusa la Moscova prin 1525 si asezata in catedrala inchinata Maicii Domnului.

Puterea facatoare de minuni a acestei icoane este atat de mare incat a devenit cinstita cu sfintenie in mai multe orase din Rusia pentru harul revarsat peste cei care cu credinta vin de i se inchina.

AP

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *