Kaz Hawkins este un alt nume greu care va cânta la Festivalul de Blues de la Brezoi in 2020

Al nume greu pe tabloul Festivalului de Blues de la Brezoi.  KAZ Hawkins.

Artista s-a născut și a crescut în Belfast.

Îi plăcea să cânte la biserică și a fost influențată de bunica cântând acasă.  În tinerețe, a făcut o audiție pentru emisiunea de televiziune Opportunity Knocks, unde regizorul muzical i-a spus bunicii să o lase să asculte pe Etta James.

Povestea tatuajelor pe care le are, ascund o poveste tristă. Cum a fost de altfel toată viaţa marii soliste britanice

Ea a suferit abuzuri de către o rudă, când avea 4-12 ani, abuzuri pe care le-a păstrat secrete pentru restului familiei sale până când, nu a mai putut şi a încercat să-şi pună capăt zilelor

După recuperarea, şi-a acoperit tăieturile cu tatuaje. A încercat să stea într-o baie plină de înălbitor, în încercarea de a se „curăța”.

S-a mutat în Spania și a început să joace și să cânte în cluburi, dar a devenit dependentă de cocaină și a suferit  din nou violențe într-o relaţie abuzivă, care s-a încheiat cu ajutorul poliţiei.

În urma acestui fapt, și-a recăpătat custodia copiilor și a început să pună pe portativ   poeziile pe care le scrisese în jurnalele sale.

Ea a folosit muzica drept terapie  şi a ieşit o povestea minunată.

Hawkins a cântat în mai multe  formații  timp de 20 de ani pentru a obține un venit și pentru a-și sprijini familia, înainte de a începe să se lanseze pe cont propriu. 

 Ea a început scrierea cântecelor ca exercițiu cathartic după ce a supraviețuit alcoolismului și depresiei.

A lansat trei albume de studio, două EP-uri (nu mai sunt disponibile), un album live (doar digital) și un album de compilare exclusiv pe vinil.

În 2017, a început să prezinte un show de blues pe BBC Radio Ulster, „Kaz Hawkins Got The Blues”, produs de Ralph McLean. Este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Regatului Blues al Regatului Unit. Ea este, de asemenea, un avid susținător al conștientizării sănătății mintale și este ambasador pentru Aware NI,  unde a scris și donat o melodie numită „Don’t Slip Away” pentru a ajuta la Suicidul pentru tineri în Irlanda de Nord.

De aceea ea a fost numită „muzicianul de sănătate mintală pentru o femeie”

Hawkins a câștigat 2018 pentru Irlanda de Nord Blues Act of the Year la Marea Britanie Blues Awards și a fost nominalizată în 4 categorii – Femeie Vocalistă / Cântăreață / Personalitate și Irlanda de Nord Blues Act of the Year.

A fost semifinalistă în International Blues Challenge, Memphis, 2017.

Hawkins a câștigat premiul Album of the Year în 2016 IBBA CHARTS (International Blues Broadcasters Association) [ Câștigător – 3rd UK Blues Challenge 2016 (reprezentând Marea Britanie în Memphis & Danemarca)

Ea a fost Runner Up în British Blues Awards pentru Femeia Vocalistă 2016, câștigătoare la Pure M Awards pentru cel mai bun videoclip 2016 pentru „This Is Me”.

În 2015, a primit premiul Memorial Barry Middleton pentru artistul emergent la British Blues Awards.

 A fost, de asemenea, nominalizată la NI Music Award în 2014 și 2015.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *