În Făureşti va funcţiona un dispensar medical modern

Făureştenii  vor beneficia de unul dintre cele mai moderne dispensare medicale din sudul Vâlcii, o construcţie modernă, cu spaţii generoase, în care se vor efectua diverse servicii medicale.

Construcţia unui dispensar medical nou a venit dintr-o necesitate. „Clădirea în care funcţiona vechiul dispensar era veche, improprie desfăşurării unui act medical de calitate. Istoria spune că aici a funcţionat în anii colectivizării, Securitatea şi Miliţia. Acum localnicii din Făureşti vor avea la dispoziţie o unitate medicală modernă. Pentru a crea aceleaşi condiţii pentru desfăşurarea unor servicii medicale corespunzătoare, am iniţiat un proiect pentru reabilitarea vechii clădiri”, a explicat Marius Irimia, primarul comunei Făureşti.

Astfel, clădirea în care funcţiona vechiul dispensar a fost demolată veche de 100 de ani se află în plin proces de reabilitare iar pe locul fostului imobil se ridică în prezent, o altă construcţie, ale cărei lucrări deja avansează de la zi la zi.

Noua clădire, situată în centrul comunei va cuprinde două cabinete medicale individuale, cabinet de stomatologie, farmacie şi laborator de analize şi este dotată cu aparatură şi utilităţi: apă curentă, canalizare şi sistem de încălzire.

În paralel se lucrează la şcoala generală iar proeictul de introducere a gazului metan este avansat, fiind deja efectuate studiile geo şi topo.

Dispensarul medical a fost creat de boierii Livezeni. În anii 50 acesta a fost confiscat de comunişti şi pentru o perioadă de timp, a fost sediul Miliţiei şi, în timpul colectivizării, al Securităţii Statului. Aici erau aduşi chiaburii din Făureşti, Diculeşti, Laloşu, Bălceşti şi bătuţi, schingiuiţi pentru a fi convinşi să intre la „colectivă”. Din cauza strigătelor care se auzeau, prizonierii sunt mutaţi două case mai jos, într-un beci al unui fost legionar. Timp de doi ani, Securitatea impune un regim de teroare în această parte de judeţ.

Dispensarul medical devine, de-a lungul a 50 de ani, sediu de primărie şi grădiniţă. În 1990, clădirea recapătă destinaţia iniţială, cea de dispensar.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *