În comuna Muereasca se lucrează la drumuri, atât la cel judeţean cât şi la cele de interes comunal

Comună bogată în tradiţii, aduse odată cu ciobanii ardeleni acum 200 de ani, din dincolo de Carpaţi, Muereasca, numită şi Răşinarii Vâlcii a început anul în forţă la nivel de investiţii, drumarii apucându-se de drumul judeţean licitat şi finanţat care traversează localitatea, până sus la Mănăstirea Frăsinei.

„Da, am verificat lucrările, se exexută zidurile de sprinin, e un drum greu, suspus în muilte puncte fenomenului de alunecare, dar odată finalizat va asigura unj trafic decent aici, în comună, atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii care doresc să viziteze Măînăstirea Frăsinei”, spune primarul din Muereasca, Ion Ungureanu.

Drumul Athosului românesc, cum este numit acest culoar rutier este o lucrare finanşată de guvern prin programul PNDL 2.

Tot prin acest program se lucrează la modernizarea a 1,5 km de drumuri comunale şi la un pod în satul Muereasca de sus, în cătunul Grui.

„Sunt lucrări care vin în întâmpinarea celor care se mută aici, care au proprietăţi imobiliare sau terenuri. Mai avem aproximativ 8 km de modernizat în toată localitatea şi căutăm pentru aceştia o sursă de finanţare. Cu aceşti km am rezolva situaţia drumurilor din Muereasca. Tot vorbind de proiecte, intenţionăm să extindem reţeaua de apă în satul Andreeşti, cu 2 km. Apa am predat-o la Apavil”, mai spune edilul din Muereasca

Printre alte proiecte pe care Primăria le are în vedere ar fi: modernizarea şcolii generale din localitate, unde învaţă 200 de copii, amenajarea a două spaţii de joacă la ambele grădiniţe şi amenajarea unui târg comunal de săptămână în satul Muereasca de Sus

Un alt proeict care va fi depus pe CNI este transformarea unui siloz dezafectat în cămin cultural.

Comuna Muereasca este situată la 10 km de Râmnicu Vâlcea, pe valea râului cu acelaşi nume, la poalele masivului Buila şi deţine ca patrimoniu pe teritoriu, una din cele mai căutate mănăstiri din România, vorbim de Frăsinei, unde aici rigorile monahale sunt specifice mănăstirilor de pe Muntele Athos.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *